GO Mediacoach: Haal het maximale uit 3D printing en micro:bit

1-daagse module uit het GO Mediacoach programma waarin u leert om 3D printing en micro:bit doeltreffend in te zetten in de bibliotheek.

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om uw 3D printer en micro:bit op doeltreffende wijze in te zetten zodat u uw dienstverlening op het gebied van nieuwe technologiën vertbetert.  

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor iedereen die in de bibliotheek betere diensten wil aanbieden rond 3D-printing en micro:bit. 

Inhoud

Dagdeel 1: 3D ontwerpen en printen
  • Heel wat organisaties hebben een 3D-printer in huis. Soms worden ze druk gebruikt, maar even vaak staan ze doorgaans stil. In dit onderdeel leer je hoe het maximale haalt uit de 3D-printer. Je krijgt best practices, mooie voorbeelden en praktische tips aangereikt om met je doelgroepen inspirerende dingen te printen. 15 mei
Dagdeel 2: micro-bit
  • De micro:bit is in 2015 uitgebracht door de BBC om kinderen spelenderwijs bekend te maken met code. Het is een klein minicomputertje waarmee je de gaafste dingen kunt maken, meten en aansturen. Het idee achter de micro:bit is om kinderen (maar dat kunnen natuurlijk ook volwassenen zijn) van passieve mediaconsumenten creatieve mediaproducenten te maken. In dit onderdeel leer je op inspirerende wijze met jouw doelgroepen aan de slag te gaan met de micro:bit

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!