Incompany

Open inschrijving, maatwerk of incompany?

 

Geen enkele organisatie is gelijk. Dat geldt ook voor afdelingen en zelfs de invulling van de bepaalde functies. Daarmee lijkt het logisch dat opleidingsbehoeften van afdelingen of organisaties, zelfs als het gaat om hetzelfde onderwerp, ook verschillen.

 

Juist om deze reden is een incompany- of maatwerktraining een goed alternatief. Organisaties zien graag een optimaal rendement van hun investering in scholing van haar medewerkers. Een incompany- of maatwerktraining geeft dit optimale rendement! 

 

De inhoud en de planning van een opleidingstraject kunnen we immers volledig laten aansluiten op de behoefte van uw medewerkers, collega’s of organisatie!

 

De 10 voordelen 

 

1. Snel resultaat: De behoefte van de organisatie houdt uiteraard geen rekening met de planning van de opleider. In de praktijk betekent dit dat medewerkers misschien wel enkele maanden moeten wachten voordat een passende training begint. De ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers stok, terwijl er juist behoefte is aan vooruitgang.

 

2. Lagere kosten: De kosten per medewerker zijn lager dan bij individuele inschrijvingen.  Dat betekent dat u of meer opleidingsdagen kunt laten verzorgen of meer medewerkers kunt laten deelnemen dan bij reguliere inschrijvingen.

 

3. Tijdsbesparing: De reistijd blijft beperkt tot het reguliere woon-werkverkeer. Geen extra reistijd en –kosten naar een externe leslocatie. 

 

4. Op maat gemaakt: Wij nemen al uw eisen en wensen mee in het opleidingsprogramma. De docent houdt dus rekening met uw specifieke werkwijzen of interne richtlijnen. De training sluit dus altijd aan bij uw organisatie.

 

5. Flexibiliteit: Organisaties zijn voortdurend in beweging. Dat kan invloed hebben op de opleidingsbehoefte. Bij in-companytrainingen is het mogelijk om ‘onderweg’ bij te sturen. Zowel qua planning als inhoud.

 

6. Grote betrokkenheid: Met een in-companytraining laat de organisatie zien dat zij bereid is te investeren in haar medewerkers. Daarnaast verdwijnen drempels om actief aan de training deel te nemen. Omdat de training is afgestemd op de eigen organisatie is elke deelnemer ook specialist. De deelnemers voelen zich meer betrokken voelen bij de lessen omdat de voorbeelden uit de eigen organisatie komen.

 

7. Een goede start bij veranderingen: een in-companytraining brengt een heel team op hetzelfde kennis- en vaardigheden niveau. Ideaal aan de vooravond van een organisatieverandering of implementatie van nieuwe werkmethoden.

 

8. Werken aan het team: Een in-companytraining stimuleert ook het teamgevoel. Iedereen werkt tegelijk aan verbetering van zijn of haar competenties en dus de kwaliteit van het team. Daarnaast kunnen wij met didactische interventies ook gericht werken aan teambuilding.

 

9. Minder weerstanden: Bij een in-companytraining verdwijnt het gevoel van verplichting. De deelnemers zien een dergelijke training meer als onderdeel van het werk; weerstanden verdwijnen.

 

10. Administratief gemak: Een in-companytraining betekent slechts éénmaal een factuur voor de gehele groep i.p.v. meerdere facturen per losse inschrijving. Daarnaast kunnen wij de administratieve afhandeling rond het verzorgen van de training voor u verzorgen.

 

 

 

Kortom, in-companytrainingen: het efficiënte alternatief!

 

 

De inhoud bepalen

In de praktijk blijkt dat het voor aanvang van een incompany of maatwerktraject het niet eenvoudig is om de juiste onderwerpen te bepalen. Om organisaties te helpen met het maken van de juiste opleidingskeuze biedt GO opleidingen ook de mogelijkheid om een profielmeting bij de medewerkers af te nemen. Deze meting geeft inzicht in het fucntioneren en de sterke punten van de betreffende medewerker. De uitkomst van de meting (individueel of per team) geeft dan richting aan de inhoud van een opleidingstraject. Lees verder...

 

Een effectief vervolg

Een opleiding geeft de deelnemers nieuwe competenties. Daar moeten zij mee aan de slag. Helaas blijkt in de (weerbarstige) praktijk van de informatieprofessional dat het niet altijd lukt om de lesstof direct te vertalen naar de dagelijkse werkzaamheden als de training is beëindigd. Ondanks de goede voornemens op dit gebied van de teamleiders en de medewerkers. Eigenlijk is dit zonde, omdat het leereffect van de training niet ten volle wordt benut.

 

Tracing, prakische begeleiding op de werkvloer

 Om de training juist wel effectief te benutten, biedt GO opleidingen (in nauwe samenwerking met Molet)  de dienst 'traCing®. Met traCing verweven we het leerproces met het normale werkproces. Deelnemers hebben gedurende en de in-company opleiding ondersteuning van een traCer® die hen vakinhoudelijk en intercollegiaal op de werkvloer doceert, begeleidt, motiveert en inspireert. De traCer is gedurende het opleidingstraject op vaste momenten op de werkvloer aanwezig om ervoor te zorgen dat de medewerker het geleerde ook daadwerkelijk in de praktijk gaat toepassen. Lees verder...

 

Refrenties 

Voor deze organisaties hebben we de afgelopen jaren een in-company- en/of maatwerktraining uitgevoerd.

 

 

Bekijk hier een casebeschrijving van een van onze in-companytrainingen over Zaakgericht Werken uit 2014.

 

 

Bedrijfsleven

·         Aegon

·         Archiefbureau Voorzee

·         Aura Software

·         Corus Technologie BV

·         E.ON Benelux

·         General Electric India

·         Havenbedrijf Rotterdam

·         Microsoft

·         Cito

 

 

·         ProRail

·         Sdu 

Wetenschappelijke bibliotheken

·         Koninklijke Bibliotheek (KB)

·         Technische Universiteit Delft

·         Universiteitsbibliotheek Groningen

·         Universiteitsbibliotheek Leiden

·         Universiteitsbibliotheek Maastricht

·         Universiteitsbibliotheek Nijmegen

·         Universiteitsbibliotheek Rotterdam

       /Rotterdamsch Leeskabinet

·         Universiteistbibliotheek Twente

·         Universiteitsbibliotheek VU Amsterdam

 

Hogeschoolbibliotheken

·         Hanzehogeschool Groningen

·         Hogeschool INHolland

·         Infrastructuur Hoger Onderwijs Limburg 

·         NHTV

·         Noordelijke Hogeschool Leeuwarden

·         Stenden Hogeschool

 

Gemeenten

·         Gemeente Barneveld

·         Gemeente Haarlem

·         Gemeente Hardinxveld

·         Gemeente Maastricht

·         Gemeente Uithoorn

·         Gemeente Westland

·         Gemeentearchief Rotterdam

·         Vereniging Nederlandse Gemeenten

 

 Rijksoverheid en ZBO's

·         Hoge Raad

·         Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

·         Ministerie van Buitenlandse Zaken

·         Ministerie van Defensie

·         Ministerie van Economische Zaken

·         Ministerie van VWS

·         Ministerie van Infrastructuur en Milieu

·         Ministerie van SZW

·         Nederlandse Mededingingsautoriteit

·         Provincie Noord-Brabant

·         Provincie Zeeland

·         Provincie Zuid-Holland

·         Rijkswaterstaat Dienst IJsselmeergebied

·         Tweede Kamer der Staten-Generaal

·         Waterschap Rijn en IJsel 

·         Waterschap Noorderzijlvest 

 Openbare bibliotheken

·         Bibliotheek Bollenstreek

·         Bibliotheken Midden-Fryslân

·         Bibliotheek Noordwest Veluwe

·         Bibliotheek Zoetermeer

·         Bibliotheek Den Haag 

 

 

Musea

·         Maritiem Museum Rotterdam

·         Haags Gemeentemuseum

·         Stedelijk Museum Amsterdam

 

 

 

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen?  Download hier onze brochure. Of neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken op 070 - 351 2380 of mail naar info@goopleidingen.nl. Graag beantwoorden we uw vragen.