Opleiding Informatiespecialist

Opleiding op hbo-niveau van tien maanden waarin u de competenties verkrijgt die nodig zijn om informatie op te opsporen, toegankelijk te maken, te beheren en verwerken.

Het informatievak bevindt zich in een roerige tijd van automatiserings- en efficiencyslagen, de hang naar ‘zelf doen’ en informatie-overload. Juist nu kan een Informatiespecialist het verschil maken. Geef uw collega’s, gebruikers en het management op kritische momenten de juiste informatie tot hun beschikking. Zichtbaar zijn aan de ene kant en oppikken van signalen binnen en buiten de organisatie is bepalend voor het succes van uw functie en uw organisatie.

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om zorg te dragen voor het gehele proces van opsporen, toegankelijk maken, beheren en verwerken van informatie tot een eindproduct op maat.

Doelgroep

U bent werkzaam in de informatiedienstverlening en u bent belast met de zorg voor het gehele informatieproces van bron tot eindproduct voor de klant.

Inhoud

De opleiding Informatiespecialist is een deeltijdopleiding op hbo-niveau van minimaal tien maanden. Aan de orde komen het opsporen, toegankelijk maken, beheren en verwerken van informatie tot een eindproduct op maat. U doet diepgaande kennis op over het faciliteren van kennisprocessen binnen uw organisatie, van functioneel ontwerp tot advisering van het management. 

Het opleidingsprogramma bestaat uit de volgende zes modulen:

Uitgebreide informatie vindt u bij de beschrijvingen van de verschillende modulen.

De modulen uit deze opleiding zijn ook los te volgen.

Niveau

HBO

Daarnaast verricht u minimaal 20 uur per week werkzaamheden in de informatiedienstverlening.

Studiebelasting

De studiebelasting voor het diplomaprogramma bedraagt:

  • 30 lesdagen van elk 6 uur
  • 6 á 8 uur per week voor huiswerk en zelfstudie
  • Examenvoorbereiding
     

Certificaat

U sluit elke module af met een examen en/of enkele opdrachten. U ontvangt het instellingsdiploma indien u alle examens en opdrachten met voldoende resultaat heeft afgelegd.