bieb.png

GO Opleidingen presenteert de vernieuwde Basisopleiding Bibliotheekmedewerker (BOB)

Gepubliceerd op 04 oktober 2024

Met trots presenteert GO opleidingen de geheel vernieuwde Basisopleiding Bibliotheekmedewerker (BOB). Met een nieuwe opzet en geactualiseerde inhoud sluit de opleiding optimaal aan bij de eisen die aan een moderne bibliotheek vandaag én morgen worden gesteld. Met een blik op de toekomst en tegelijkertijd stevig in de dagelijkse praktijk van nu biedt de BOB een gedegen basis voor de startende bibliotheekmedewerker om succesvol invulling te geven aan de taken en rol van de bibliotheek.

Met het nieuwe curriculum geeft GO opleidingen inhoud aan het rapport ‘Domeinbeschrijvingen voor het opleidingen van bibliotheekprofessionals’ van de KB, VOB, SPN en Bibliotheekwerk. Zoals u van GO opleidingen gewend bent, ligt de focus van de nieuwe opleiding bij de vertaling van de lesstof naar de dagelijkse praktijk. Juist daarom hebben we gekozen voor een basismodule met verdiepende modules, die aansluiten bij de domeinen binnen de bibliotheek; Maatschappelijke eductie, informatiedienstverlening (Frontoffice) en Leesbevordering & geletterdheid.

De veranderingen in de bibliotheekwereld zorgen voor een verschuiving in benodigde competenties. De Basis Opleiding Bibliotheekmedewerker voor de moderne bibliotheek en mediatheek heeft uitgebreid aandacht voor communicatie en klantgerichtheid, maar ook voor vakinhoudelijke competenties waar de klant beter van wordt. Hierdoor zorgt de opleiding voor een optimale aansluiting bij uw dagelijkse praktijk.  

De opleiding bestaat uit verschillende modules die zowel gecombineerd als los gevolgd kunnen worden. De rol, ervaring, interesse en ambitie van de (startende) bibliotheekmedewerker bepaalt de keuze voor de inhoud van het opleidingstraject. Na de Basismodule kan de curist kiezen voor de Module Frontoffice, de Module Maatschappelijke educatie  en/of de Module Leesbevordering & (Digitale) geletterdheid  

  Bij voldoende afronding van de combinatie van module Basis + 1 andere module heeft de deelnemer recht op het instellingsdiploma Basisopleiding Bibliotheekmedewerker.  

Meer informatie over de praktijkgerichte, actuele en waardevolle Basisopleiding Bibliotheekmedewerker is te vinden op de website!