Opleiding Medewerker Recordsmanagement

21-daagse opleiding op Mbo-niveau over effectief uitvoeren van de dagelijkse DIV- en recordsmanagement-werkzaamheden.

De opleiding Medewerker Recordsmanagement bestaat uit 1 lesdag per week. Door de deeltijd opzet is deze opleiding uitstekend te combineren met uw werk. Bovendien kunt u de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk. Elke deelnemer bouwt een portfolio op met verplichte opdrachten en werkstukken die betrekking hebben op zijn of haar werkomgeving. De modulaire opbouw biedt ook de mogelijkheid om een eigen traject samen te stellen. Bovendien zijn de modulen ook los te volgen.

Resultaat

Na afloop van de cursus kunt u effectief uitvoerend werk doen binnen de afdeling DIV, Archief of Recordsmanagement.

Doelgroep

U bent werkzaam op een afdeling DIV, Archief of Recordsmanagement. De opleiding Medewerker Recordsmanagement richt zich zowel op (aankomende) Recordsmanagers in het bedrijfsleven als bij de overheid. Dit betekent dat u kennis en vaardigheden opdoet die breed inzetbaar zijn. Daarmee vergroot u uw kansen op de arbeidsmarkt.

Inhoud

Het opleidingsprogramma bestaat uit 5 modulen:

Niveau

MBO niveau 3

Studiebelasting

  • 21 lesdagen à 5,5 lesuren
  • Voorbereiding: 7 à 10 uur per week
  • Eindopdrachten / examens: 16 - 20 uur per module

 

Examen en Toetsing
U rondt elke module af met een examen en/of opdrachten. U ontvangt een diploma indien u alle examens en opdrachten met voldoende resultaat heeft afgelegd.

Certificaat

U rondt elke module af met een examen. Indien alle modules met een voldoende zijn afgerond heeft u recht op het diploma 'Medewerker Recordsmanagement'. 

SOD-I of Medewerker Recordsmanagement?

Wij krijgen vaak vragen over de verschillen en overeenkomsten tussen de SOD-I en de opleiding Medewerker Recordsmanagement. Hoewel deze opleidingen sterk op elkaar lijken, zowel in programma als eindresultaat, zijn er wel verschillen. GO opleidingen heeft ervoor gekozen om de opleiding Medewerker Recordsmanagement modulair op te bouwen en aan te bieden. Dat betekent dat u meerdere instroommomenten heeft en bovendien de opleiding in een zelf gekozen (en dus de meest passende) volgorde kan volgen. Daarmee bieden wij een grote mate van flexibiliteit.