Basisopleiding GO Mediacoach

Modules

  1. GO Mediacoach: Basisopleiding

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals ontwikkelt.

Tijdens de opleiding leert u in te spelen op de veranderde behoeften van diverse doelgroepen en leert u op welke manier digitale media  een rol spelen om participatie, geletterdheid, verbinding en plezier, de belangrijkste doelen, te bereiken.

De Basisopleiding Mediacoach sluit aan bij de 21st Century Skills. In 14 onderdelen ontdekt u alles over mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en Virtual Reality.

U gaat beter begrijpen wat  de invloed van media is, zodat u verschillende doelgroepen van de bibliotheek mediawijzer kunt maken. U ontdekt augmented reality, het dark web, algoritmes en meer digitale technologieën waar u als informatiespecialist expert in wilt zijn. U gaat aan de slag met code en robots en leert een doorslaand succes te maken van het medialab in uw bibliotheek. U krijgt de wereld door een VR-bril te zien, en ontdekt wat u daar als mediacoach allemaal mee kunt.

Wie de Basisopleiding Mediacoach afrondt, mag zichzelf gecertificeerd Mediacoach noemen.

De Basisopleiding Mediacoach bestaat uit de volgende onderdelen:

Lesdag 1

Lesdag 2

Lesdag 3

Lesdag 4

Lesdag 5

Lesdag 6 

Lesdag 7 

Lesdag 8

Lesdag 9 

Lesdag 10 

Lesdag 11

Lesdag 12 

Lesdag 13 

Lesdag 14

 

Andere GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules! Bekijk het volledige programma in onze GO Mediacoach brochure!