Metaworkshop Informatiestrategie: word facilitator in een dag

1-daagse workshop over hoe u doeltreffend een workshop verzorgt over het ontwikkelen van een informatiestrategie.

 

Een organisatie verwacht van een moderne informatieprofessional dat hij of zij een leidende of adviserende rol speelt bij het agenderen en voor elkaar krijgen van zaken. Een workshop is een goede manier om collega's en anderen bijvoorbeeld te committeren aan de beoogde informatiestrategie. Daarom een workshop over een workshop! En dan gericht op het ontwikkelen van een informatiestrategie.

Resultaat

Na afloop van de workshop heeft u een beproefd model als kapstok voor het ontwikkelen van een informatiestrategie plus een concreet programma voor het houden van een workshop Informatiestrategie in uw eigen organisatie. U krijgt inzicht in de verschillende werkvormen van de metaplanmethode, wanneer welke toe te passen en de praktische do's en don'ts als facilitator van een workshop.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor informatiespecialisten, informatieadviseurs, recordsmanagers en senior DIV'ers die als taak hebben informatiebeheer/ informatiedienstverlening op de agenda van hun organisatie te zetten.

Inhoud

Tijdens de workshop komen de volgende aspecten aan de orde:

 • Model voor het ontwikkelen van een informatiestrategie
 • Opzetten en faciliteren van een workshop Informatiestrategie
  • doelgericht opzetten van een workshop
  • voorbereiden van een workshop
  • de juiste mensen in de workshop  krijgen
  • verwerken en rapporteren van de uitkomsten van de workshop
 • Do's & don'ts als facilitator
 • Delen van inzichten en ervaringen met mede-cursisten

Opbouw

De workshop slaat 2 vliegen in een klap. U doet kennis, inzichten en vaardigheden op die nodig zijn om, via een workshop, snel en effectief te komen tot inspirerende en concrete output. In dit geval met de focus op informatiestrategie.

Daarnaast ondergaat u tijdens deze cursusdag ook de workshop, die u later zelf gaat verzorgen.