Lean procesmanagement in een dag

1-daagse workshop waarin u inzicht krijgt in de basisbeginselen van procesmanagement in het algemeen en LEAN in het bijzonder.

 

Tijdens de cursus maakt u kennis met het nut van procesmanagement. Waarom zou u hier meer tijd in steken dan nodig is. Uw agenda is al vol genoeg. Het gedachtegoed van LEAN procesmanagement kan u hierbij uitstekend helpen.

We leven in een tijdperk dat de veranderingen zo snel over elkaar heen hollen dat we onszelf niet de tijd gunnen om processen vast te leggen, laat staan beheren. Soms lijkt het ons ook gewoon niet nuttig. Het gaat straks toch weer anders. Of, we moeten flexibel en snel kunnen inspelen op veranderingen en vastgelegde processen houden ons alleen maar op. Zonde van de tijd. Toch ….?! Of toch niet!

In deze workshop leert u hoe u selectief met een minimum aan inspanning het proces optimaal kunt managen.

Resultaat

Na deze workshop heeft u inzicht in hoe u met een minimum aan energie processen kunt vastleggen waardoor u er tijdens het werk er alleen maar plezier van heeft en u periodiek eenvoudig kunt controleren of het proces nog effectief is en volgens afspraken verloopt.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor Informatieprofessionals die te maken krijgen met efficiënter inrichten van processen in het kader van het verbeteren van de informatiehuishouding.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Gedachtegoed van LEAN-management
  • Wat is procesvastlegging en hoe doe je dat
  • Wat is “het minimale”
  • De balans tussen klantgestuurd, goed beheer en voldoen aan regelgeving
  • 5 DO’s and DONT’s voor maximaal resultaat met minimale inspanning 

Certificaat

Na afloop ontvangt u een verklaring van deelname.