Introductie Knowledge Graphs
1-daagse introductie op Knowledge Graphs. Wat zijn het, hoe zijn ze opgebouwd en hoe kunt u ze inzetten in de eigen omgeving?
Het grote publiek kent de knowledge graph van bekende commerciële projecten, zoals de Google Knowledge Graph en de Facebook Graph. Maar een knowledge graph kan ook binnen een specifieke context zijn nut bewijzen. U kunt Knowledge Graphs ook binnen een specifiek organisatiedomein inzetten. Zo brengt u met deze zogenaamde Enterprise Knowledge Graphs de informatiebehoefte beter in beeld en maakt u informatie beter vindbaar op bijvoorbeeld een website of intranet.
Deze workshop geeft een introductie op Knowledge Graphs: wat zijn het, hoe zijn ze opgebouwd en hoe worden ze gebruikt. En wat hebben kreten als RDF, triples, semantisch web en ontologieën hier mee te maken.
U gaat ook zelf aan de slag! Aan de hand van een eigen case gaat u een ontologie of Knowledge Graph maken. Dus zelf aan de slag met het maken van een visueel netwerk van “subject-predicaat-object”. Vervolgens gaan we de vertaalslag maken hoe de ontologie of Knowledge Graph binnen een website in te zetten.
Resultaat
Na afloop van de cursus heeft u een beeld wat knowledge graphs zijn, hoe ze zijn te ontwikkelen en hoe ze ingezet kunnen worden.
Inhoud
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Het idee achter en ontstaan van knowledge graphs
- Basismodel voor knowledge graphs: ontologie
- Uitleg triples (subject-predicaat-object)
- Verschillen tussen en overeenkomsten met taxonomie, thesaurus, ontologie
- Beschrijvingstalen als SKOS, RDF en OWL
- Bouwen van een eigen ontologie of Knowledge Graph
- Toepassingsmogelijkheden binnen het semantisch web en organisatiedomeinen