Introductie AI voor bibliotheek, mediatheek en onderwijs
Training van 1 dagdeel over het gebruik van (generatieve) #AI-applicaties in de bibliotheek, mediatheek en onderwijs.
De laatste maanden gaat er geen dag voorbij zonder dat Artificial Intelligence (AI) en Chat GPT-achtige applicaties in het nieuws komen. Deze zogenaamde generatieve AI-toepassingen kunnen rekenen op zowel positieve als negatieve reacties. Om een goed beeld te krijgen van wat dit soort applicaties nu precies zijn, wat ze doen, wat de voordelen, gevaren en de uitdagingen zijn voor het #onderwijs, #bibliotheek en #mediatheek is het belangrijk om basiskennis -en inzichten te krijgen in AI en haar toepassingen.
In onze 3 uur durende sessie 'Introductie AI in de bibliotheek, mediatheek en onderwijs' gaan we in op Chat GPT en gelijksoortige applicaties en hun rol binnen opleiding, ontwikkeling en informatiedienstverlening.
Resultaat
Na afloop van de sessie geeft de deelnemer voldoende kennis en inzicht om te bepalen in welke mate (generatieve) AI-toepassingen kunnen bijdragen aan een betere informatiedienstverlening voor de eigen organisatie.
Doelgroep
De training is geschikt voor iedereen die meer kennis en inzicht wil krijgen in hoe (generatieve) AI op een goede wijze in te zetten in de informatiedienstverlening.
Inhoud
Tijdens de sessie komen de volgende aspecten aan de orde:
- Wat is (generatieve) AI en hoe werkt het?
- Een greep uit een aantal nuttige applicaties
- Betere resultaten boeken met (generatieve) AI
- Hoe kun je (generatieve) AI-toepassingen gebruiken in de dienstverlening?
- Ethisch gebruik maken van (generatieve) AI (in het onderwijs)
- Voorbeelden, tips en valkuilen