GO Mediacoach: Zelf aan de slag met Virtual Reality

Training van 1 dagdeel waarin u aan de slag gaat met het maken van een Virtual Reality toepassing.
Onderdeel van de GO Mediacoach opleiding (Basistraject).

 

Veranderingen in onze mediasamenleving volgen elkaar razendsnel op. Dat heeft gevolgen voor de rol en het functioneren van de bibliotheek. De bibliotheek kan een grote rol spelen in het informatievaardig en mediawijs maken van haar bezoekers. Om concreet invulling te kunnen geven aan deze rol zijn nieuwe competenties voor nodig. En nieuwe functies. De Mediacoach is zo'n belangrijke nieuwe functie binnen de bibliotheek. De Mediacoach is organiseert en faciliteert activiteiten gericht op het verbeteren van informatievaardigheden en mediawijsheid.

Een van de nieuwe aspecten zijn Virtual Reality toepassingen.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u geleerd om eenvoudige Virtual Reality toepassingen te maken voor verschillende doelgroepen binnen uw bibliotheek.

Doelgroep

De GO Mediacoach opleiding is bedoeld voor bibliotheek- of mediatheekmedewerkers die succesvol de rol van mediacoach willen vervullen en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van hun eigen organisatie.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Eenvoudig Virtual Reality toepassing maken.
  • Je leert diverse doelgroepen in de bibliotheek (of op school) zelf een eenvoudige Virtual Reality toepassing te maken.

 

Onderdeel van

De cursus Virtual Reality in de bibliotheek is onderdeel van:

GO Mediacoach opleiding

Basistraject van de GO Mediacoach opleiding

De Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals is een gezamenlijke opleiding van GO Opleidingen en de Koninklijke Bibliotheek, een van de vijf kernpartners van Mediawijzer.net. De opleiding is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Na het volgen van het Basistraject, de Plustrajecten of afzonderlijke krijgen deelnemers een erkend certificaat.