GO Mediacoach: Successen boeken met Lego Wedo en CoderDojo

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over het succesvol verzorgen van activiteiten met LEGO Wedo en CoderJojo in de bibliotheek. 

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan om programma's te starten met LEGO Wedo en CoderJojo. 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die de dienstverlening op het gebied van nieuwe technologie wil verbeteren.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Dagdeel 1: Lego wedo 2.0

  • Lego WeDo 2.0 is de bekroonde programmeerkit van Lego Education. Met WeDo kunnen deelnemers spelenderwijs kennis opdoen over wetenschap en techniek terwijl ze en passant leren programmeren. Je maakt in dit onderdeel kennis met de Core Set (fysieke Lego-onderdelen, Smarthub, diverse sensoren) en het bijbehorende Curriculum Pack en eLearning programma. Uiteraard krijg je tips over hoe je hier in de praktijk met je doelgroepen mee aan de slag kunt. Aan het eind van het onderdeel kun je met vertrouwen aan de slag met Lego WeDo 2.0. 

Dagdeel 2: Successen boeken met je coderdojo

  • In dit onderdeel leer je van de mensen van CoderDojo Nederland hoe je een doorslaand succes maakt van je CoderDojo. Je krijgt handige tips en tricks, do’s en don’ts aangereikt over alle aspecten van het runnen van een CoderDojo: activiteiten, organisatie en werving. Gewapend met deze kennis kun je bij jouw organisatie een doorslaand succes maken van jullie CoderDojo als die er al is, of er zelf een opstarten.

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!