GO Mediacoach: Sociaal, cultureel en gezond leven met internet en apps

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over de manieren waarop internet en apps kunnen bijdragen aan een rijker leven op het gebied van sociale contacten, cultuur en gezondheid.  

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en inzichten opgedaan over het inzetten van internet en apps om mensen te helpen bij het verkrijgen van een rijker sociaal, cultureel en gezonder leven. 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die zich op doektreffende wijze wil inzettenn om bezoekers van de bibliotheek te helpen bij het gebruik van internet en apps om een rijker sociaal, cultureel en gezonder leven te verkrijgen.  

Inhoud

Dagdeel 1: Een rijker sociaal en cultureel leven door het internet

  • Vrijwel iedereen heeft de zegeningen van het internet ervaren. Maar voor grote groepen gebruikers leidt het internet ook tot vereenzaming, verveling en vervlakking. In dit onderdeel leer je hoe je jouw doelgroepen op sleeptouw kunt nemen om met digitale media bestaande relaties te verdiepen, nieuwe vriendschappen aan te gaan, en leukere uitjes te hebben. We bekijken inspirerende voorbeelden, bespreken nieuwe tools, en bespreken welke mindset en netiquette nodig zijn voor een gelukkig leven met sociale media.

Dagdeel 2: Gezonder leven: eHealth, fitapps en superfoodblogs

  • Je smartphone kan slecht zijn voor je ogen, je concentratievermogen, je slaap en je gewicht. En wie zoekt naar een middel voor een kwaaltje, ligt ‘s nachts te woelen met hypochondrische angsten voor zeldzame ziektes. Maar uit onderzoek blijkt ook dat mensen die slim gebruik maken van de mogelijkheden die digitale tools en online informatie bieden, gezonder zijn, fitter zijn en langer leven. In dit onderdeel krijg je de beste tips & tricks en leer je jouw doelgroepen gezonder en fitter te worden. 1

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!