GO Mediacoach: Introductie Big Data en de Data Detox Kit

1-daagse module uit het GO Mediacoach programma over Big Data en de consequenties van een datagestuurde samenleving én een introductie op de Data Detox Kit. 

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u inzicht, middels een kennismaking met diverse denkrichtingen, in de gevolgen van een datasamenlevin. Daarnaast gaat u aan de slag met de Data Detox Kit en leert u hoe deze in te zetten in uw eigen bibliotheek. 

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor iedereen die in de bibliotheek voorlichting wil geven over Big Data, de datasamenleving en hoe verantwoord om te gaan met data. 

Inhoud

Dagdeel 1: Big Data en de Grote Dataroof

  • In dit onderdeel maak je kennis met de gedachten van spraakmakende critici van de huidige dataeconomie. De manier waarop bedrijven data verzamelen vormt namelijk niet alleen een inbreuk op onze privacy, maar is ook vanuit economisch standpunt unfair. Bedrijven maken enorme winsten met ónze data. In dit onderdeel leer je jouw doelgroepen hoe de dataeconomie werkt – en hoe dit in een eerlijker wereld anders zou kunnen (en moeten).

Dagdeel 2: Data Detox Kit

  • In dit onderdeel leer je aan de slag te gaan met de door FERS en de Friese bibliotheken ontwikkelde supersuccesvolle Data Detox Kit. Met de kit leren je doelgroepen in een 8-daagse detoxkuur de regie over hun data weer in handen te krijgen. 

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!