GO Mediacoach: Internetveiligheid, Online kopen en verkopen en carriere maken in 2020

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject een aantal basis ICT-vaardigheden op het gebied van internetveiligheid, online kopen & verkopen en carriere maken via online platforms.  

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis, inzichten op een aantal basisaspecten in het veilig gebruik van internet en online tools en platforms om te kopen & verkopen en carierre te maken.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die op doeltreffende wijze bezoekers van de bibliotheek wil instrueren over het veilig gebruik van internet voor kopen & verkopen of online carierre maken. 

Inhoud

Deel 1: Internetveiligheid: de basics (die niemand doet)

  • In 2018 werden 3,3 miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit. De totale kosten waren 348 miljoen euro. Voor een groep slachtoffers duurde het oplossen van de problemen twee volle weken. Veel van deze ellende was onnodig. In dit onderdeel leer je jouw doelgroepen hun apparaten te beveiligen met enkele eenvoudige stappen. Volg je dit onderdeel niet voor je doelgroepen, volg het dan voor jezelf. Want onze ervaring is dat ook hoogopgeleide kennisprofessionals zichzelf onvoldoende beschermen.

Deel 2: Online kopen & verkopen: alleen deze black friday!

  • In dit onderdeel leer je je doelgroepen om succesvol te kopen en verkopen. Aan de verkoperskant leer je ze waar ze hun overbodige spullen het beste kunnen verkopen en hoe ze daar de beste prijs voor kunnen krijgen. Aan de koperskant leer je jouw doelgroepen verleiding en misleiding te doorzien en leer je ze hoe ze de laagste prijs kunnen betalen voor de objecten op hun wish list. Weerom geldt: volg je dit onderdeel niet voor je doelgroepen, doe het dan voor je eigen portemonnee ;)

Deel 3: Carrière maken doe je in 2020 online

  • Verticale sociaaleconomische mobiliteit is in 2020 niet meer mogelijk zonder kennis van het digitale domein. Wie de mogelijkheden van het internet weet te benutten, vindt leuker werk, wordt eerder benaderd door nieuwe werkgevers, heeft meer plezier en krijgt meer waardering binnen de eigen organisatie. In dit onderdeel leer je jouw doelgroepen optimaal gebruik te maken van het internet voor en binnen hun werk. 11 september

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!