GO Mediacoach: Informatie visualiseren, presenteren, delen, toevoegen & bijdragen

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over het visualiseren van informatie om doeltreffender te kunnen presenteren, delen, toevoegen en biijdragen.

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan om informatie op een visueel aantrekkelijke wijze te presenteren zodat delen, toevoegen en bijdragn op een doeltreffende wijze plaatsvindt.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die op een aantrekkelijke wijze informatie visueel wil leren presenteren om betere resultaten te boeken.

Inhoud

Dagdeel 1: Een infographic zegt meer dan 1000 woorden: informatie visualiseren & presenteren

  • In het digitale tijdperk is zoveel informatie beschikbaar, dat mensen steeds minder tijd hebben om geschreven informatie te lezen. Veel bedrijven, organisaties en instellingen kiezen er daarom voor om hun informatie visueel te presenteren met behulp van infographics. In dit onderdeel leert u uw doelgroepen hun informatie visueel te maken. Aan de orde komen handige gratis en freemium Do-It-Yourself softwareprogramma’s waarmee u infographics kunt maken. In dit onderdeel gaat u met deze tools zelf infographics maken en krijgt u tips hoe u verschillende doelgroepen er zelf met plezier mee aan de slag kunt laten gaan.

Dagdeel 2: Sharing is Caring: Informatie delen, toevoegen & bijdragen

  • Onder meer David Lankes is kritisch op de manier waarop we informatievaardigheden lange tijd hebben vormgegeven. Informatievaardigheden was te lang gericht op het vinden van informatie van anderen. De achterliggende aanname was dat de kennis van autoriteiten (zoals auteurs en uitgeverijen) waardevoller zou zijn dan de kennis van mensen zélf. In een meer op empowerment gerichte benadering van informatievaardigheden moet het vooral ook gaan om het toevoegen van de kennis, informatie en expertise die mensen zélf in huis hebben. In dit onderdeel leert u uw doelgroepen te empoweren door ze vaardig te maken in het delen van waardevolle ervaringen en het toevoegen van nuttige en inspirerende kennis aan forums, databanken en sociale media.

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!