GO Mediacoach: Escape Room en Hacken voor beginners

1-daagse module uit het GO Mediacoach programma waarin u leert Escape Room op te zetten en de beginselen van hacken leert begrijpen.

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om voor uw bibliotheek een Escape Room op te zetten. Daarnaast bent u na afloop van de cursus bekend met de basisbeginselen van hacken.  

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor iedereen die in de bibliotheek aan de slag wil met een Escape Room en/of meer kennis en inzicht wil verkrijgen over hacken. 

Inhoud

Dagdeel 1: Een Escape room opzetten
  • Met Escape Rooms kunnen je doelgroepen op een geweldig leuke manier aan de slag te gaan met 21ste-eeuwse vaardigheden als creativiteit, samenwerken en probleemoplossen. digitale vaardigheden en mediawijsheid. Je maakt kennis met de beste escape rooms uit binnen- en buitenland, en met escape room-pakketten waar je jouw doelgroepen bij jullie eigen organisatie gelijk kunt laten verdwalen. 22 mei. 22 mei
Dagdeel 2: Hacken voor beginners
  • Waar kinderen vroeger piloot of popster wilden worden, willen ze vandaag de dag YouTuber worden – of hacker. In dit onderdeel leer je ze daar een start mee te maken. Het onderdeel begint met een korte inleiding over wat hacken precies is, welke vormen je hebt en hoe je er op een legale, goedaardige manier rijk mee kunt worden. Daarna leer je de beginselen van het hacken, zet je zelf je eerste hack, en leer je hoe je er in je lessen en workshops mee aan de slag kunt.

 

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!