GO Mediacoach: De digitale leeseducatie

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over digitale toepassingen die de leesvaardigheden bevorderen.

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan om digitale toepassingen in te zetten om voorlezen te verrijken en leesvaardigheid te bevorderen.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die op het gebied van leesvaardigheid in de bibliotheek de dienstverlening wil verbeteren.

Inhoud

  • De digitale leesconsulent: leeseducatie versterken met digitale tools
    • U maakt kennis met toepassingen voor digitale verrijking van voorlezen (Augmented Reality en Virtual Reality prentenboeken, voorleesapps, voorleesgadgets, etc.). U maakt kennis met digitale toepassingen die de taalverwerving bevorderen, en die te gebruiken zijn binnen de bibliotheek en/of in uw werk als leesconsulent op school. Ten slotte leert u uit onderzoek wanneer digitaal versterken en leesonderzoek zinvol en effectief is (en wanneer niet).

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!