GO Mediacoach; creëren met video

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over diverse toepassingen van video in de bibliotheek. 

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan met diverse toepassingen van het video, zodat u activiteiten rond dit thema kunt ontwikkelen. 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die op het gebied van het gebruik van video in de bibliotheek de dienstverlening wil verbeteren.

Inhoud

Dagdeel 1: Stopmotion video's maken

  • Er is bijna geen laagdrempeliger manier om creatief aan de slag te gaan met mediacreatie dan via stopmotion video’s. U maakt kennis met de best werkende apps, programma’s en omgevingen en leert hoe u hier op een fantastisch leuke manier met uw doelgroepen mee aan de slag kunt.

Dagdeel 2: Creëren met een green screen

  • Voor de green screen geldt hetzelfde als voor de 3D-printer: heel wat organisaties hebben er een staan, maar wat doe je er nu precies mee? In dit onderdeel leert u hoe u het maximale haalt uit het green screen. U maakt kennis met enerverende apps, waardoor uw doelgroepen niet meer weg te slaan zijn bij het groene scherm. Daarnaast krijgt u praktische tips en best practices aangereikt.

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!