GO Mediacoach: Aan de slag met VR, AR, AI en machine learning

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over het toepassen van Virtual Reality, Augmented Reality, Artificial Intelligence en machine learning in de bibliotheek. 

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis en vaardigheden opgedaan om prgramma's te starten met de thema's VR, AR, AI en machine learining.  

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die de dienstverlening op het gebied van nieuwe technologie wil verbeteren.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Dagdeel 1: Aan de slag met virtual & augmented reality

  • In dit onderdeel leer je hoe je met jouw doelgroepen aan de slag kunt met Virtual en Augmented Reality. Je krijgt zelf een VR-bril op en verkent enkele fascinerende toepassingen van VR in de bibliotheek en het onderwijs. Vervolgens ga je aan de slag met toepassingen waarin je zelf VR-content kunt maken, en leert hoe je jouw doelgroepen hier op een enerverende wijze mee kunt laten experimenteren en creëren. 12 juni

Dagdeel 2: A.I. en machine learning

  • Komen de robots eraan? Of zal het niet zo’n vaart lopen? En wat zijn de implicaties voor onze samenleving? Niemand weet het zeker – maar aan het eind van dit onderdeel kun je een meer educated guess maken. In dit onderdeel krijg je een overzicht van wat er op het gebied van AI en machine learning ontwikkeld wordt en hoe we hier in de nabije toekomst mee te maken gaan krijgen. Vervolgens krijg je inspiratie en best practices aangereikt om hier in workshops, thema-avonden, exposities e.d. met je doelgroepen mee aan de slag te gaan.

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!