Digitaliseren van documenten (Dutch Caribbean + Suriname)

3 uur durende online cursus over het goed digitaliseren van documenten.

Tegenwoordig is de digitale informatiehuishouding de norm. Maar dan is het wel noodzakelijk om de informatie op de juiste wijze te digitaliseren om vindbaarheid en duurzame bewaring te kunnen garanderen. Inzicht in de juiste manieren van het digitaliseren van documenten is daarom essentieel om informateveries tegen te gaan! 

Resultaat

De deelnemer krijgt kennis en inzicht met het op een goede manier digitaliseren van informatie met als doel het garanderen van vindbaarheid en duurzame toegankelijkheid! betrekking tot het archiveren van digitale documenten. De deelnemer kan documenten digitaliseren en deze, evenals de digitaal ontvangen berichten, effectief terugvinden.

Doelgroep

U werkt met (digitale) documenten en bent in uw functie (mede)verantwoordelijk voor het opzetten van een digitaal archief en het beheren van digitale documenten.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat is digitaliseren? Waarom digitaliseren?
  • Digital born vs. digitaal gemaakte documenten
  • Scannen
    • kwaliteitseisen
    • opslagformaten
  • De infrastructuur: hardware, software en netwerk

Niveau

Mbo

Certificaat

Na afronding van de cursus ontvangt u een 'verklaring van deelname'.

Bijzonderheden

Deze cursus is verbonden aan de webinar reeks 'Professionalisering digitale informatiehuishouding Dutch Caribbean' en daarom alleen bestemd voor informatiebeheerders / archiefmedewerkers uit de Dutch Caribbean en Suriname!