Design Thinking; een introductie (70-jaar GO opleidingen)

3 uur durende online cursus, waarin u leert een start te maken met Design Thinking om u uw oplossingen en diensten optimaal aan te laten sluiten bij de behoefte en het gedrag van de gebruiker.

 

Design thinking: met gebruikers centraal werken aan oplossingen en diensten die werken

Het gebruik van Design Thinking bij de overheid groeit. Deze manier van werken en denken stelt organisaties in staat om echt vanuit gebruikers te handelen, doet een groot beroep op de creatieve capaciteit en biedt de noodzakelijke ruimte om oplossingsrichtingen te toetsen en te experimenteren.

In dit 3 uur durende programma nemen we u mee in deze denk- en werkwijze. Wat is Design Thinking en op welke manier zijn de verschillende elementen te gebruiken en integreren in het dagelijks werk? Die vraag beantwoorden we samen.

Resultaat

Na afloop heeft u inzicht in hoe Design Thinking werkt, wat het oplevert en kunt u een start maken met de implementatie in uw dagelijkse werkzaamheden. Naast de theorie gaan we vooral in op de behoefte van alle deelnemers. Op die manier zorgen we ervoor dat het voor iedereen die meedoet relevant en waardevol is.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen uit de informatiedienstverlening ,die zijn producten en diensten nog beter wil laten aansluiten bij de behoefte van de gebruiker.

Inhoud

Tijdes de cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • De basis van design thinking: probleemverkenning en definiëring, het ontwikkelen van oplossingsrichtingen en experimenteren met prototypes
  • Een set aan toegankelijke en sterke tools om te verkennen
  • De toegevoegd waarde van design thinking voor elk team en de manier waarop u kunt starten met de integratie in de werkwijze

Docent

Robert Vos (Tell William)

Bijzonderheden

Deze cursus is ondedeel van het '70 jaar GO' jubileum programma en is mede mogelijk gemaakt door Stichting GO Fonds