Design Thinking

4-daags programma waarin je leert om op aantrekkelijke klantgerichte wijze diensten te ontwikkelen met de behoefte van de klant als uitgangspunt.

 

In het programma Design Thinking gaat u aan de slag met het ontwikkelen van diensten. Daarbij neemt u de klant en zijn behoeften als uitgangspunt. In 6 weken tijd nemen we u mee in de basisprincipes van Design Thinking. We geven u de tools en leren u kijken naar de behoeften van de gebruiker van uw diensten. U leert deze behoeften identificeren en kunt ze na het volgen van deze module doorvertalen in oplossingen die u klein en slim kunt testen. Zo sluit de volgende versie van uw dienst beter aan bij de behoeften van de gebruikers. Het gevolg? Meer tevreden gebruikers.

Resultaat

Na afloop van het programma bent u in staat: 

  • De basisprincipes van Design Thinking toe te passen
  • Gebruikersbehoeften en problemen te identificeren en doorgronden
  • Tot de kern van een probleem te komen
  • Interviews en gebruikerstesten uit te voeren
  • Problemen voor gebruikers op te lossen
  • Ideation technieken om creatief te kijken naar oplossingsrichtingen
  • Gebruikersbehoeften door te vertalen naar kleine, slimme oplossingen
  • Tegen minimale kosten potentiële oplossingen te testen
  • Feedback te ontvangen van echte gebruikers en deze te verwerken

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die zijn dienstverlening wil verbeteren door (informatie)producten en diensten beter af te stemmen op de behoeften van de eindgebruiker.

Inhoud

Dit programma duurt 6 weken. Tijdens deze weken werken we van probleemstelling naar een getest product of dienst. Tijdens het programma doorlopen we alle fasen van een Design Thinking: understand, define, ideate, prototype & test. Door dat als groep en in kleinere teams te doen ontwikkelen we niet alleen oplossingen voor boeiende vraagstukken in de organisatie, maar creeren we ook een nieuwe, gemeenschappelijke aanpak die u en uw team in staat stelt om bestaande producten en diensten op een slimme & gestructureerde manier te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen.

Design Thinking biedt een krachtige set aan werkvormen, tools en principes die je de structuur bieden die nodig is om producten en diensten te ontwikkelen die de gebruiker centraal zetten.

Opbouw

In dit programma werken we samen met De Nieuwe School. De Nieuwe School gelooft, net als GO opleidingen, in actie- en ervaringsgericht leren. Dat wil zeggen dat we niet alleen klassikaal lesgeven of een je multomap met de lesstof overhandigen. We werken met het team en doen vooral heel veel. Om die reden richting we ons ook op verbinding in de groep. Iedereen kan daarbij optimaal gebruik maken van de kracht van de ander. De Nieuwe School bied je daarmee niet alleen nieuwe, breed inzetbare kennis, maar ook professionele begeleiding en een fascinerend ervaringsgericht leerproces.

Het programma is geschikt voor mensen die werken in de publieke sector en die het leuk vinden om na te denken over toepassingen die de problemen van hun gebruikers oplossen. Het programma is interessant voor mensen die graag nieuwe dingen leren, die nieuwsgierig zijn naar de tools van Design Thinking of naar de waarde van Design Thinking voor hun organisatie. Het programma is ook geschikt voor mensen die willen experimenteren met Design Thinking voor een casus uit hun eigen werkveld.

Worden er in uw organisatie vaak oplossingen bedacht die op papier goed klinken, maar in praktijk helemaal niet werken? Of wilt u tegen minimale kosten een mogelijke oplossing testen en feedback van echte gebruikers krijgen? Dan is het programma Design Thinking wat voor u.

Studiebelasting

Naast de contacturen bent u tussen de lesdagen bezig met het voorbereiden van de lessen of het uitzoeken van zaken binnen uw eigen organisatie.

Certificaat

Na afloop ontvangt u een 'verklaring van deelname'.