Certificering van uw e-depot

2-daagse cursus over de kwaliteitseisen van een e-depot en deze te vertalen naar het duurzaam toegankelijk beheren van informatie binnen de organisatie.

In de digitale informatiehuishouding is duurzame toegankelijkheid van uw informatie essentieel. Er zijn diverse mogelijkheden om deze duurzame toegankelijkheid te borgen. Het e-depot is een van de meest gebruikte opties. Of u nu kiest voor aansluiting bij een bestaand e-depot of er zelf een gaat bouwen, u wilt wel de garantie dat uw informatie duurzaam toegankelijk is. Het certificeren van een e-depot geeft u de garantie dat de gewenste kwaliteitseisen aanwezig zijn.

De nieuwe Archiefwet en -regeling zal worden uitgebreid met normen voor e-depots. Daarom is het van belang inzicht te krijgen in certificering. Maar hoe werkt dat precies, die certificering van e-depots?

Resultaat

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat om de kwaliteitseisen van een e-depot te vertalen naar zijn eigen situatie en daarmee de duurzame toegankelijkheid van de eigen informatie te borgen in een e-depot.

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor informatiebeheerders die zich bezighouden met duurzame toegankelijkheid en het optimaliseren van informatie(beheer)systemen.

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • Duurzame toegankelijkheid: opname, preservering en toegang
  • Nederlandse initiatieven: ED3 en DUTO
  • Waarom certificering?
  • Instrumenten voor certificering: CoreTrustSeal, Nestor en ISO 16363
  • Certificering in de praktijk

Studiebelasting

  • 4 uur voorbereiding / opdracht

Certificaat 

Na afloop ontvangt u een 'verklaring van deelname'