WorkshopNieuw

Mindmapping

1-daagse workshop waarin u kennis maakt met Mindmapping als methode om gedachten en ideeën te ordenen en te communiceren.
Duur
1 lesdag
Lestijden
10:00 - 16:30 uur
Kosten
€ 495,- (0% BTW, volledig verzorgd)
Startdatum
20 augustus 2018
Plaats
Voorburg Routebeschrijving
Direct inschrijven

 

Wist u dat u een beeld veel langer kunt onthouden dan woorden? Daarom is communiceren in beelden zoals mindmapping zo effectief!

 

Binnen de informatiedienstverlening hebben we te maken met veel verandering in hoog tempo. Om dat in goede banen te leiden begeeft u zich vaak op onbekend terrein. Dat maakt dat u niet gelijk een antwoord op alle vraagstukken heeft, maar dat u al werkende met uw collega’s een gemeenschappelijk beeld gaat vormen. Dat is een intensief en creatief proces wat veel focus, creativiteit en flexibiliteit vraagt.

 

Mindmapping is daarbij een bewezen effectieve manier om nieuwe terreinen te verkennen om gedachten expliciet zichtbaar te maken voor uzelf en voor anderen. Deze methode erg effectief bij informatieoverdracht, brainstorming, inspiratievastlegging en gemeenschappelijke beeldvorming.

 

Resultaat

 

Na deze workshop heeft u de basiskennis en -vaardigheden van mindmapping om deze methodiek succesvol in te zetten binnen uw werkzaamheden. 

 

Doelgroep

Deze workshop is bestemd voor iedereen die regelmatig bezig is met het vorm geven van ideeën, plannen, beleid of strategie. 

 

Inhoud

Tijdens de cursus komen de volgende onderdelen aan de orde:

  • De methodiek Mindmapping
  • Toepassingen van Mindmapping
  • Voordelen
  • Voorbeelden uit de praktijk
  • Zelf aan de slag (praktische vaardigheden)
  • Tools
Tijdens de les oefent u met een (gratis) Mindmapping tool. Om het beste resultaat uit de cursus te halen, adviseren wij om een eigen device (laptop, tablet) mee te nemen.