go-810.png

VOGIN-IP-lezing - Zoeken & Vinden 2019

Gepubliceerd op 22 januari 2019

21 maart organiseren VOGIN en vakblad IP, in samenwerking met GO Opleidingen en KNVI, de zevende VOGIN-IP lezing. Dit is het toonaangevende evenement geworden voor iedere informatieprofessional die greep wil krijgen en houden op nieuwe trends en ontwikkelingen rond het thema “zoeken en vinden van informatie”.

 

Als keynote komt Eliot Higgins, oprichter van Bellingcat, de deelnemers informeren over de Bellingcat-methode. Tweede keynote spreker is Frédérik Ruys, als datajournalist bekend van zijn visualisaties voor "Nederland van Boven".

Andere sprekers zijn Cynthia Liem, die als researcher in residence bij de KB onderzoek deed naar muziekinformatie die in Delpher te vinden is, Marieke van Erp, die – ook al bij de KB – aan een receptenproject heeft gewerkt, en Folgert Karsdorp die uit de doeken doet hoe een computerprogramma rap-teksten kan genereren, die – zoals deze zomer op Lowlands bleek – nauwelijks nog van “echt” te onderscheiden zijn. Uit commerciële hoek komt Paula Kassenaar die bij Zalando verantwoordelijk is voor de Knowledge Graph waarmee zowel vindbaarheid als beheer van hun producten verbeterd is. Daan Odijk is “lead data scientist” bij RTL en probeert daar potentiële TV- en video-kijkers beter van informatie op maat te voorzien. Verder komt Arnoud Engelfriet je bijpraten over wat onder AVG/GDPR wetgeving nog gezocht en gevonden mag worden.

Daarnaast is er keuze uit 10 korte workshops over uiteenlopende onderwerpen die allemaal met de vindbaarheid van informatie te maken hebben.

De VOGIN-IP lezing is onderdeel van onze cursus Information Research Support. Dus aanmelden, betekent ‘gratis’ deelnemen!

Aanmelden voor de VOGIN-IP-lezing kan via: https://vogin-ip-lezing.net/