Logo 2020.jpg

Vacature: Strategisch Informatieadviseur

Gepubliceerd op 20 juni 2022

De gemeente Barneveld is op zoek naar een

Strategisch Informatieadviseur

Werken aan een betere dienstverlening voor onze inwoners!

Over de vacature

Het team Informatie en Automatisering maakt deel uit van het taakveld Interne- en externe dienstverlening binnen de organisatie. Met elkaar zorgen we voor een goede en stabiele (interne) dienstverlening, waarin zowel voor de klant als voor de eigen organisatie optimaal gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van automatisering en digitalisering.

De activiteiten van het team Informatie en Automatisering staan in het teken van de transformatie naar een efficiënte en eigentijds ingerichte I&A–organisatie, in lijn met het Groeiplan 2021 – 2025 van de gemeentelijke organisatie. Naast het invoeren van het “Cloud tenzij” concept wordt onder meer het portfoliomanagement en het adviseren van de organisatie verbeterd en ontwikkelen we het datagedreven werken.

De uitdaging

Binnen de organisatie zijn veel ontwikkelingen die een substantiële ICT-component kennen. Als strategisch informatieadviseur adviseer je over en geef je richting aan de strategische koers van informatievoorziening, die onze organisatie helpt bij het realiseren van haar ambities. Door je inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en je actuele kennis van landelijke en technologische ontwikkelingen, sla je een brug tussen business- en IV-doelstellingen. Jouw sterk analytisch vermogen zorgt voor een realistische kijk op de informatievoorziening. Als echte netwerker sta je voortdurend in contact met belanghebbenden. Je bent een teamspeler die er zin in heeft om samen met je collega's onze informatievoorziening naar een hoog niveau te brengen.

Wat ga je doen?

· Je geeft gevraagd en ongevraagd strategisch advies op het gebied van informatievoorziening.

· Je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied en kunt deze omzetten naar adviezen voor de gemeente.

· Je stelt de strategische (in)richtingsprincipes op het gebied van informatievoorziening op die naadloos aansluiten op ontwikkelingen binnen en buiten de organisatie en bewaakt deze.

· Je zorgt voor coördinatie, stroomlijning en professionalisering van de I-advisering in de organisatie en bent een belangrijke speler in het proces van portfoliomanagement.

· Je bent medeontwikkelaar aan het verder vormgeven van de strategische informatieadvies functie in onze organisatie.

· Je werkt actief verbindend in het speelveld tussen de CIO, het Concernteam en het team I&A.

· Je bent hierin een fijne sparringpartner voor de betrokken collega's.

Ontmoet je collega

Michael Bontje, Servicedesk medewerkers: “Werken bij de gemeente Barneveld binnen het team I&A is leuk, het is een prettig en dynamisch team waar iedereen voor elkaar klaar staat. Het werk is afwisselend, geen dag is hetzelfde. De technische omgeving veranderd met regelmaat en hierbij zijn we betrokken, wij veranderen hierin mee en daarmee volop mogelijkheden om jezelf te ontplooien. Verder hebben we fijne contacten met de gebruikers, we voelen ons gewaardeerd, er is oog voor elkaar!” Lees meer verhalen van collega’s bij ontmoet je collega’s.

Wij vragen

· Je hebt een WO werk- en denkniveau op het terrein van informatiemanagement of vergelijkbaar.

· Je hebt ervaring met (strategische) advisering en een goede kennis van Enterprise architectuur, informatiearchitectuur en informatiebeveiliging.

· Je bent een strateeg en samenwerker pur sang; iemand die de strategie kan uitstippelen en kan uitdragen en mensen hierin kan meenemen.

· Je bent communicatief vaardig in woord, daad en geschrift.

· Je weet krachtig en met overtuiging verbindingen te leggen.

· Je hebt gevoel voor actualiteit en (politiek-bestuurlijke) verhoudingen.

Ons aanbod

· Een flexibele werkweek van 32 - 36 uur per week met een uitstekende thuiswerkregeling binnen een maatschappelijk relevante organisatie.

· Een salaris in schaal 12 tussen de €4447,- en €6103,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

· Een individueel keuzebudget van 17,05% bruto per maand. Het IKB is te gebruiken voor vakantiegeld en bijvoorbeeld om jezelf een 13e maand uit te keren.

· De gemeente Barneveld stimuleert de ontwikkeling en groei van haar medewerkers. Er is voldoende ruimte voor het volgen van beroepsgerichte opleidingen .

· Beschikking over een mobiele telefoon en laptop. Plus budget voor het inrichten van een werkplek om comfortabel thuis te kunnen werken.

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Lees onze arbeidsvoorwaarden.

Over Barneveld

Barneveld, een werkgever met een eigentijds, innovatief en dynamisch karakter en aantrekkelijke en ambitieuze projecten. Werken bij Barneveld betekent bijdragen aan een positieve klantbeleving van onze inwoners, ondernemers en partners. Samen met ruim 600 collega’s geef je betekenis aan onze ambitie ‘Blij met Barneveld’. Nieuwsgierig? Lees meer over het werken bij Barneveld.

Wil je meer weten?

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Karin Jeuken, Teamleider Informatie & Automatisering, 06-42 30 17 14. Voor vragen over de werving kun je contact opnemen met Diana Ouwehand, Adviseur werving & selectie, 06 - 20 26 28 33.

Word jij hier blij van?

Graag ontvangen wij uiterlijk vrijdag 8 juli jouw motivatiebrief en CV via onze sollicitatiepagina. De eerste gesprekken staan gepland op dinsdag 12 juli 2021. De tweede gesprekken staan gepland op donderdag 14 juli.

We stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten een voorrangspositie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.