nha_4kant.png

Vacature: Medewerker Archieven en Collecties

Gepubliceerd op 30 mei 2022

Bij het Noord-Hollands Archief geloven wij in de onschatbare waarde van archieven voor onze samenleving. Ze zijn onmisbaar voor een gezonde democratie en een goed werkende overheid. Archieven verschaffen kennis en geven burgers een basis, die hen steviger doet staan. We zijn een deskundige partner voor overheden bij het borgen van de duurzame toegankelijkheid en betrouwbaarheid van hun archieven en fungeren bovendien als hét informatiecentrum voor de geschiedenis van Noord-Holland en gemeenten in Kennemerland en Amstel- en Meerlanden.

In onze depots bewaren we meer dan vijftig kilometer papieren archief van de overheid en van particulieren. Bovendien beheren we een aantal prachtige collecties die continu verder digitaal toegankelijk worden gemaakt. We zijn er voor het publiek en maken onze collecties verder doorzoekbaar en vindbaar, ook op nieuwe manieren in ons NHALab.

Voor ons team archieven en collecties van de afdeling archief- en collectiebeheer zoeken wij een

medewerker archieven en collecties

voor 32 uur per week

Wie ben jij?

Als medewerker archieven en collecties ben je goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken. Je werkt zorgvuldig en nauwkeurig en bent oplossingsgericht. Je hebt er plezier in om met onze klanten in contact te zijn. De samenwerking met je collega’s zoek je van nature op. Jij bent die communicatief vaardige en verbindende collega met geweldig historisch besef. Je kunt als geen ander de werkzaamheden in het passende perspectief plaatsen en hebt ervaring met projectmatig werken. Ook de ontwikkelingen rond het digitaal informatiebeheer hebben jouw interesse en je hebt hier al ervaring in opgedaan.

Wat ga je doen?

Je werkt samen met je collega’s aan de ontsluiting en bewerking van de diverse archiefcollecties, mede door het invoeren en bewerken van metadata in ons collectiebeheersysteem (MAIS-Flexis). Je maakt deel uit van het acquisitieteam en legt de verbinding naar collega’s voor advies over bijvoorbeeld de verwerving van nieuw (digitaal) archiefmateriaal van onder meer particuliere organisaties.

Welke kennis en ervaring neem jij mee?

Je hebt een MBO of HBO opleiding op het gebied van informatie en collectiebeheer afgerond, , bijvoorbeeld Media, Informatie en Communicatie of Archivistiek B . Je hebt werkervaring op het gebied van collectiebeheer, bij voorkeur bij een archiefvormende of -beherende organisatie.

Wat bieden wij jou?

Het Noord-Hollands Archief is een open en toegankelijke organisatie. Een fijne werkomgeving waar je je vak met passie kunt uitoefenen en samen met anderen resultaten kunt behalen. In genoemde functie bieden we je bij een 36-urige werkweek een salaris van maximaal € 3.752,- bruto per maand (schaal 8) en een Individueel Keuzebudget van 17,05% (salaristabel SGO 1 april 2022). Daarnaast beschikt het Noord-Hollands Archief over uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. De cao voor

Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO) is van toepassing.

Wil je meer weten over deze functie, neem dan contact op met Patrick Vlegels, hoofd afdeling archief- en collectiebeheer (tel. 06-30191222) of Simone Beemsterboer, hoofd personeel en organisatie (tel. 06-23396042). De functie is ingedeeld in de generieke functie vakspecialist C. Alle informatie over het Noord-Hollands Archief vind je op onze website, www.noord-hollandsarchief.nl.

Solliciteren

We ontvangen je sollicitatie (motivatiebrief en curriculum vitae) graag uiterlijk 5 juni 2022. Stuur deze samen in een pdf-bestand naar vacatures@noord-hollandsarchief.nl t.a.v. Willeke de Groot, directeur. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 juni 2022, het arbeidsvoorwaardengesprek op donderdag 23 juni 2022.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.