logo 2023 (2).jpg

Vacature: Informatiespecialist - Eerste Kamer

Gepubliceerd op 07 mei 2024

Informatiespecialist

Eerste Kamer

 

Functieomschrijving

Een democratie staat of valt met de beschikbaarheid van informatie over wat er in de politiek gebeurt. En daarin heb jij als informatiespecialist een belangrijke rol. Bij de Eerste Kamer in Den Haag zorg je dat alle informatie over de nationale wet- en regelgeving snel en juist op de website belandt. Zodat iedereen die dat wil zich kan informeren. Nu én over vijf, tien of honderd jaar. Want jij schrijft letterlijk politieke geschiedenis.

Dit alles met als doel om betrouwbare informatie beschikbaar en toegankelijk te maken voor iedereen die geïnteresseerd is. Dit doe je bijvoorbeeld door wetsvoorstellen en kamerstukdossiers samen te vatten, metadata toe te voegen en teksten voor de website te schrijven, redigeren en publiceren.

Verder denk je mee over de inhoudelijke ontwikkeling van de website en beantwoord je vragen van zowel burgers als Kamerleden en collega’s bij de Eerste Kamer. Daarvoor zoek je continu naar relevante informatie, ontsluit je bronnen en bouw je aan (digitale) dossiers. Wat je ook doet: overzichten van stemmingen in de Tweede Kamer en motiedossiers opstellen. Op basis van deze informatie kunnen de senatoren in de Eerste Kamer hun werk doen.

Kortom: een veelzijdige baan waarin je met je neus bovenop de politieke actualiteit zit en waarin je jezelf bovendien volop kunt ontwikkelen.

Functie-eisen

·       Je hebt hbo-niveau en een relevante achtergrond, bijvoorbeeld op het gebied van informatiedienstverlening en -management.

·       Je bent zeer geïnteresseerd in het Nederlandse wetgevingsproces en in politieke, beleidsmatige, bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen, vraagstukken en actualiteiten.

·       Je bent sterk in het herkennen en analyseren van belangrijke informatie op verschillende beleidsterreinen en gaat vlot en nauwkeurig te werk bij het zoeken naar relevante gegevens en achtergronden.

·       Je kunt goed overweg met complexe cms’en en geautomatiseerde (zoek)systemen.

·       Je gaat zelfstandig, energiek en opgewekt aan de slag, kunt goed omgaan met druk en deadlines en wilt je blijven ontwikkelen.

·       Je schrijft goed, maar kunt ook mondeling prima vragen beantwoorden. En je vindt het geen probleem als bronnen in het Engels zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 10

Maandsalaris Min €3.091 – Max. €4.921 (bruto)

Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contractduur 1 jaar

Maximaal aantal uren per week 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

             

Bijzonderheden

·       We willen je graag een goed en compleet beeld geven van de functie, jouw collega’s én de context van onze organisatie. Daarom organiseren we twee gesprekken op kantoor waarin teamgenoten, het MT en HR het gesprek met je aangaan en je zelf de sfeer kan proeven.

·       Vanzelfsprekend hopen wij van onze kant ook een zo compleet mogelijk beeld van jou te krijgen. Een assessment en referentiecheck (zowel online als telefonisch) zullen in dat kader onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

·       De invulling van de functie van informatiespecialist vraagt op gezette tijden de nodige flexibiliteit. De Kamervergaderingen op dinsdag gaan bijvoorbeeld vaak in de avond door en soms is het handig als je daarbij aanwezig bent.

·       Omgekeerd kun je óók van onze kant flexibiliteit verwachten bij het inrichten van jouw werk-privébalans en is het binnen de organisatie bijvoorbeeld normaal om deels vanuit huis te werken.

·       Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Candacé van der Bijl, Hoofd CIP, via 06-51662644

·       Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Roel Joosten, HR adviseur, via 06 11750372

·       Je kan reageren t/m 20 mei via  sollicitaties.eerstekamer@rijksoverheid.nl

 

Solliciteren?

Eerste Kamer nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site en ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.