zaanstad.jpg

Vacature: Informatieadvseur - Gemeente Zaanstad

Gepubliceerd op 12 december 2022

Met ruim 155.000 inwoners behoort Zaanstad tot de 20 grootste gemeenten van Nederland. Wij zijn zowel regionaal als landelijk een relevante speler. Werken bij Zaanstad is werken in een inspirerende omgeving. Zaanstad daagt je uit! Om het beste uit jezelf te halen, om te groeien. Ga jij die uitdaging aan?
 
De afdeling en het team
De afdeling DIV (Documentaire Informatievoorziening) is sterk in ontwikkeling, met als doel: een toekomstbestendige goede informatiehuishouding.
Met de implementatie van Recordmanagement op de afdeling verandert het werkterrein.  Registreren en archiveren breiden we uit en vervang we door adviseren, controleren en kwaliteitsbewaking. De collega’s binnen Recordmanagement zijn verantwoordelijk van het identificeren tot het vernietigen van records in een digitale omgeving. Daarnaast adviseren wij de organisatie hierover.  

Function description

Als Informatieadviseur geef jij op strategisch en tactisch niveau advies over informatiebeheer. Jij denkt met de afdelingen mee over oplossingen en manieren waarop informatie het beste en op een duurzame manier beheerd kan worden. Jij bent dus bezig met vragen als: wie heeft welke informatie nodig? En waarom en op welk moment? Hierbij zorg je ervoor dat een oplossing werkbaar is voor de betreffende afdeling én een wenselijke oplossing is voor de informatievoorziening van de organisatie.  Verder adviseer je ook over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor goed informatiebeheer binnen de kaders van de Archiefwet, AVG en de Woo.

Wat ga je concreet doen?

 • Schrijven en actueel houden van het informatiebeleid
 • Inrichten en onderhouden van een kwaliteitssysteem informatiebeheer
 • Adviseren over wetgeving, metadatering en (her)inrichting van vak-applicaties
 • Deelnemen aan projecten voor het aanbesteden en inrichten van nieuwe vak-applicaties

 

Function Requirements

Jouw expertise op het gebied van informatiebeheer kun je goed overbrengen op collega’s. Je kunt met een scherpe blik naar problemen kijken om zo tot de beste oplossingsrichting te komen. Maar ook om in te schatten: wat gaat een bepaalde interventie nu echt oplossen? Je oplossingen zijn toekomstgericht en je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeheer. Je zoekt actief contact met collega’s uit andere organisaties om ervaringen te delen en op te halen.Tot slot kun je de belangen van de vakafdeling en informatievoorziening goed afwegen. Zo zorg je er voor dat het informatiebeheer op tactisch niveau in orde is én het voor de organisatie werkzaam blijft.

Wat breng je verder mee?

 • Ervaring met adviseren, bijvoorbeeld op het gebied van informatie- of procesmanagement
 • Ruime kennis van informatiebeheer
 • HBO werk- en denkniveau
 • Een vakopleiding is een mooie pré

 

Job conditions

Gemeente Zaanstad is een fijne werkgever. Je gaat werken met toegewijde, enthousiaste collega’s. Je hebt inhoudelijk zeer uitdagende en verantwoordelijke werkzaamheden én een geweldige werkplek. Verder bieden wij:

 • Een baan voor 32-36 uur per week
 • Een salaris tussen de €3.701,-en €5.372,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Inschaling in een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • In eerste instantie ontvang je van ons een jaarcontract. Bij wederzijdse tevredenheid willen wij het contract daarna omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris (opgebouwd uit o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Wij werken flexibel: gedeeltelijk op ons spraakmakende Stadhuis in Zaandam en deels vanuit huis. Wij hebben een thuiswerkvergoeding van netto €2,- per dag in 2022. Wij kennen een tegemoetkoming in reiskosten op basis van OV en de mogelijkheid om overige reiskosten fiscaal uit te ruilen.


Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk het overzicht op: www.werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden 

 

Contact information

Zie jij jezelf al werken als Informatieadviseur bij Gemeente Zaanstad? Dan zien wij jouw sollicitatie voorzien van CV en motivatiebrief graag tegemoet. Je ontvangt binnen 5 werkdagen van ons een reactie. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Annemieke Adema  06-50071682. Heb je vragen over de procedure? Bel of app dan met Anouk Oostenbrink (Corporate Recruiter) via 06-21282204.