logo_wshd.png

Vacature: Asset Informatiemanager - Waterschap Hollandse Delta

Gepubliceerd op 11 juli 2022

Asset Informatiemanager

Ridderkerk (36 uur per week)

Ben jij ook overtuigd dat actuele, tijdige en betrouwbare informatie dé ruggengraat is van assetmanagement? En wil jij als Asset Informatiemanager hier het voortouw in nemen? Dan is deze vacature écht iets voor jou!

Wat ga je doen?

Als Asset Informatiemanager analyseer en adviseer je en ben je sparringpartner voor het management en directie. Plannen worden integraal op bruikbaarheid en effectiviteit beoordeeld en tevens blijf je betrokken bij de implementatie van gedane adviezen. Hierbij zorg je ervoor dat relevante technische en financiële gestructureerde en ongestructureerde assetinformatie te gebruiken is voor alle belanghebbenden. Hiertoe stel jij eisen aan de vastlegging en het gebruik van informatie die aan en door de keten beschikbaar wordt gesteld. Bovendien zorg je voor uniforme ontsluiting. Je levert feedback over verbetermogelijkheden en je voert analyses uit op de informatieprocessen. Je schakelt met alle ketenpartners en signaleert knelpunten en lost deze op.

Als Asset Informatiemanager ben je een verbinder tussen de Business en ICT, en bevind je jezelf op verschillende vlakken geredeneerd vanuit het 9-vlaksmodel. Je bent vooral sparringpartner voor de Asset Manager. Daarvoor volg je de ontwikkelingen in de markt met betrekking tot het Asset Informatie Voorzieningsgebied.

Kortom, als Asset Informatiemanager adviseer je het MT en andere stakeholders over het gebruik van de informatievoorziening voor assetmanagement en ben je degene die problemen hierin oplost. Daarbij vertaal je de wensen van gebruikers naar de inrichting van de informatievoorziening en toetst op impact, haalbaarheid, architectuur, kosten etc. Verder bewaak je de kwaliteit van de informatievoorziening door toezicht te houden op het geheel van incidenten, kosten, functionaliteit en beleid.

Over het team

Je gaat werken in het team Informatiemanagement (18 fte). Dit team speelt een belangrijke rol in onze digitale transformatie en het versterken van het verandervermogen van de organisatie. In deze functie heb je dus veel verantwoordelijkheid en kan je bijdragen aan de toekomst van ons waterschap. Er is binnen dit team ruimte voor eigen inbreng en overleg met collega's.

Dit ben jij

Je bent het aanspreekpunt voor assetmanagement. Je legt van nature verbinding met mensen door je toegankelijkheid, maar stelt ook kritische vragen en durft jouw mening/visie te geven. Voor het management ben je een stevige sparringpartner. Als Asset Informatiemanager ben je analytisch sterk, neem je verantwoordelijkheid, stelt de business centraal en ga je voortvarend te werk. Je werkt binnen een complex speelveld, waarbij integratie voorop staat. Hierbij kun je goed schakelen met collega’s op verschillende niveaus, namelijk operationeel, tactisch en strategisch.

Verder heb je:

· minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde, of Business IT & Management;

· kennis van assetmanagement-applicaties (EAM);

· ervaring met op het gebied van fysieke assets;

· affiniteit met de fysieke assest die WSHD beheert zoals RWZI’s, gemalen, stuwen, wegen, en waterkeringen.

Dit bieden we jou

Jij komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden wij:

· een bruto maandsalaris tussen € 3.758,- en € 5.248,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;

· om te beginnen een jaarcontract voor 36 uur per week en bij goed functioneren een vast contract;

· een persoonlijk basis budget (PBB) van € 6.000,- zodat jij jezelf verder ontwikkelt;

· een ruim individueel keuze budget (IKB) van 21% van het salaris. Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;

en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Hier ga je werken

Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast?

Ben jij dé Asset Informatiemanager die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct! Dat kan via onze sollicitatiepagina. Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.