nederbetuwe.png

Vacature: Adviseur Informatiebeheer - Gemeente Neder-Betuwe

Gepubliceerd op 06 december 2022

Adviseur Informatiebeheer (32-36 uur)

Wil jij bijdragen aan de professionalisering van informatiebeleid binnen onze organisatie? En het realiseren van onze andere ambities op het gebied van informatiebeheer? Dan zoeken wij jou! Als adviseur informatiebeheer ben jij dé informatiespecialist op het gebied van de digitale informatievoorziening en heb je een heldere en concrete visie op de toekomst van o.a. zaakgericht werken en digitalisering. Herken jij jezelf hierin? Lees dan vooral verder!

Wat ga je doen?

Binnen de gemeente Neder-Betuwe hebben we nog een aantal stappen te zetten in het digitaal en zaakgericht werken. Je werkt daarom aan het verder professionaliseren van de informatisering en het informatiebeheer binnen onze organisatie.

Samen met je collega's draag je actief het belang van informatiebeheer en transparantie uit. Jij bent het strategisch aanspreekpunt voor het informatiebeleid en je bouwt aan de kaders voor goed informatiemanagement, voert informatie- en risicoanalyses uit en je doet onderzoek naar het volwassenheidsniveau van de informatiehuishouding bij teams.

Als adviseur informatiebeheer participeer je in diverse projecten. Zo start in 2023 de voorbereidingen van de Europese aanbesteding van de vervanging van Decos JOIN, ons huidige Zaak- en archiefsysteem en DMS. Je bent samen met de applicatiebeheerder, de vraagbaak voor informatiebeheer en de verschillende applicaties binnen de afdeling. Ook ben jij de contactpersoon voor de toezichthouder van het Regionaal Archief Rivierenland en vanuit de Wet Open Overheid en houd je zicht op de dagelijkse werkzaamheden van het team.

Concreet benoemd hou jij je daarnaast bezig met het volgende:

 • Visie ontwikkelen (en uitvoeren) op thema’s als digitalisering en zaakgericht werken;
 • Optreden als ambassadeur en adviseur en op het gebied van informatiebeheer en archiefzaken.
 • Zicht houden op de dagelijkse werkzaamheden van team DIV.
 • Optreden als contactpersoon voor het Regionaal Archief Rivierenland en vanuit de Wet Open Overheid.
 • Beoordelen van de jaarlijkse begroting, jaarrekening en het jaarverslag aangaande ons informatiebeheer van het Regionaal Archief Rivierland, incl. opstellen B&W advies, raadsvoorstel en zienswijze.
 • Monitoren van nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied en deze vertalen naar onze praktijk;

 

Wie zijn wij?

De gemeente Neder Betuwe is in ontwikkeling! In de zes dorpen van Neder-Betuwe is het goed wonen en werken. Bij de gemeente Neder-Betuwe werken ruim 150 medewerkers voor de inwoners van onze gemeente. Doordat we een kleine organisatie zijn, is er ruimte voor jouw eigen inbreng, creativiteit en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. We nemen de mening van medewerkers serieus en geven ze een hoge mate van zelfstandigheid in het werk. De omgang is informeel en er is oog voor samenwerking. We spannen ons actief in voor een gezond en aangenaam werkklimaat en we vinden plezier op de werkvloer belangrijk.

Wat bieden wij jou?

 • Je wordt ingeschaald in schaal 10 (max € 4.671 op basis van 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring kan inschaling plaatsvinden in aanloopschaal 9;
 • een inspirerende en moderne werkomgeving met circa 150 collega’s en ruimte voor hybride werken;
 • ruim aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling; denk hierbij aan ontwikkelingsgesprekken en investeren in jouw vakkennis, vitaliteit en verandervermogen;
 • ruimte en vrijheid voor inbreng en ideeën! Onze lijnen zijn kort en initiatieven worden gewaardeerd;
 • een Individueel Keuzebudget van 17,05% van het salaris, voor onder andere extra inkomen, verlof (144 uur!) of de aanschaf van sport en/of thuiswerk faciliteiten zoals een fiets, iPad of mobiele telefoon;
 • werken voor onze dynamische en ondernemende groeigemeente met meer dan 25.000 inwoners.

Wie zoeken wij?

Jij bent onze ideale kandidaat als jij jezelf herkent in het onderstaande:

 • Je hebt helder analytisch vermogen, bent pragmatisch en vindt het prettig als spil van een team te fungeren.
 • Jij bent initiatiefrijk en hebt ervaring met verandertrajecten en procesverbeteringen.
 • Kennis van en ervaring met de implementatie van zaakgericht werken in de gemeentelijke organisatie is een pré;
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring van digitale informatiedienstverlening. Je bent in het bezit van een opleiding richting informatievoorziening (SOD II of vergelijkbaar) of brengt relevante werkervaring in soortgelijke (aansturende) functie mee;
 • Je bent bekend met relevante wetgeving zoals AVG, Archiefwet en de WOO (WOB);
 • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden;
 • Je hebt aantoonbaar Hbo werk- en denkniveau.

Waar kom je te werken?

Als adviseur informatiebeheer sta je er niet alleen voor. Team DIV bestaat uit twee medewerkers archiefzaken, een medewerker post- en archiefzaken, een medewerker informatievoorziening, een applicatiebeheerder en de senior medewerker DIV (de laatste gaat met pensioen). Het team wordt aangestuurd door de adjunctafdelingsmanager Bedrijfsvoering.

Ben jij onze nieuwe collega?

Stuur dan nu via sollicitaties.054927@werkeningelderland.nl jouw cv en motivatiebrief t.a.v. team P&O.

Hoe verloopt de procedure?

Bij onze gemeente vinden we het fijn snel te kunnen schakelen. Daarom reageren wij snel op binnengekomen sollicitaties en bieden wij passende kandidaten graag de optie aan om snel na sollicitatie een kop koffie of thee te komen drinken om je beter te leren kennen. Hierop aansluitend volgt eventueel een formele gespreksronde.

We hanteren daarom geen formele sluitingstermijn voor deze vacature. Hoe kom ik aan meer informatie? Vragen over de procedure: Mirjam Rietberg , Team P&O. Vragen over de functie: Eelco Brenner, waarnemend adjunct-afdelingsmanager pijler Bedrijfsvoering. Beiden zijn bereikbaar via tel. 14 0488