zorginstituut.png

Vacature: Adviseur Informatiebeheer

Gepubliceerd op 24 december 2023

Vacature:

Zorginstituut Nederland
VAN GOEDE ZORG VERZEKERD


Wij zoeken een Adviseur informatiebeheer

Sociale media, websites, e-mail en chatberichten: al deze platforms vragen om een nieuwe manier van archiveren. Hoe kunnen we dat het beste inrichten? Dat is waar jij in beeld komt! Zonder jou hebben wij geen goede, duurzame en toegankelijke informatiebeheer. Heb jij affiniteit met digitale informatievoorziening en wil jij een baan met ruimte voor eigen inbreng en maatschappelijke impact? Lees dan verder!

 

“Wij staan als organisatie voor een grote maatschappelijke opgave in de zorg. Een goede, duurzame en toegankelijke informatiehuishouding is onmisbaar. Sociale media, websites, e-mail en chatberichten: dat is allemaal overheidsinformatie en dat moet onder beheer worden gebracht. Ook is de medewerker steeds meer zelf aan zet: die vormt zijn eigen archief. Je hebt hier impact op de zorg door het verbeteren van onze informatiebeheer.” – Johan, adviseur informatiebeheer

 

Wij bieden jou

  • Een salaris tussen € 3.091,60 en € 4.921,54 bruto per maand (schaal 10 CAO Rijk) bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van werkervaring en opleiding.
  • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris, dat het vakantiegeld en de eindejaarsuitkering bevat. Het IKB kun je naar eigen wens laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals een fiets voor woon-werkverkeer, bedrijfsfitness of een werk gerelateerde opleiding.
  • Hybride werken, waarbij ons werk leidend is. Daarbinnen heb je de ruimte om te kiezen waar en wanneer jij je werk doet. Hierover ga je in gesprek met jouw team.
  • Flexibele werktijden voor een goede werk-privé balans, 28 vakantiedagen, aantrekkelijke verlofregelingen en een ABP-pensioenvoorziening.

 

Wat ga je doen?

Ons vakgebied is op dit moment volop in beweging. Denk maar aan de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence: wat gaan wij daarmee doen? Of chatberichten: hoe gaan we daarmee om? Hoe gebruiken wij WhatsApp: mogen we het zakelijk gebruiken en zo ja, onder welke voorwaarden? Hoe geven we handen en voeten aan de Wet Open Overheid (Woo)? En als de nieuwe archiefwet door de Eerste Kamer komt, hoe gaan we die wet implementeren in onze organisatie? Dat zijn belangrijke vraagstukken waar we voor staan.

Als adviseur informatiebeheer werk je op het snijvlak van advies, beleid, informatiehuishouding, ICT en wet- en regelgeving. Al die aspecten komen samen in jouw werk. Je doet dit niet alleen, maar zoekt de samenwerking op met collega’s uit heel de organisatie. Ga je aan de slag met de informatiehuishouding? Dan plan je een overleg in met bijvoorbeeld de functioneel beheerder, privacy officer, architect en security manager. Omdat wij een klein team zijn, is er veel ruimte voor jouw eigen inbreng, initiatief en creativiteit. Zie jij dat iets anders kan? Dan zijn we benieuwd naar jouw ideeën!


De komende jaren werk je aan grote projecten, zoals bijvoorbeeld de implementatie van Microsoft 365 en het Rijksbrede programma Open op Orde. Samen met je collega's zet jij jouw expertise in om de informatie binnen het Zorginstituut niet alleen betrouwbaar te maken, maar ook duurzaam toegankelijk te houden.

 

Jouw profiel

Wij vragen van jou:

  • Je hebt een hbo werk- en denkniveau bij voorkeur op het vlak van bedrijfsvoering of informatievoorziening;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in een adviesrol met digitaal informatiebeheer en je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving (o.a. archiefwet en wet open overheid);
  • Je bent klantgericht: je voorziet in de wensen van de klant en geeft advies. Samen zoek je naar de best passende oplossingen;
  • Je toont initiatief en gaat door tot het gewenste resultaat is reikt;
  • Je zoekt de samenwerking op, op verschillende niveaus;
  • Je bent analytisch: je legt verbanden tussen processen en informatieobjecten.

 

Over het team

Het Servicecentrum vormt het kloppende hart van onze organisatie, waar alle aderen van dienstverlening samenkomen. Wij ondersteunen leidinggevenden, projecten en medewerkers op het gebied van facilitaire zaken, basis ICT-dienstverlening en werkplekautomatisering, informatiebeheer, contractmanagement en projectmatig werken en procesmanagement. Ook de frontoffice valt onder dit team. Het team Servicecentrum bestaat uit 20 enthousiaste en diverse professionals. De sfeer is informeel. We kennen elkaar, weten van elkaar wat we doen en helpen elkaar waar nodig. Je werkt binnen het subteam Documentaire Informatievoorziening samen met 3 vaste collega’s. Met regelmaat werken we samen op kantoor aan diverse vraagstukken en hebben we een teamoverleg en er zijn ruime mogelijkheden om digitaal (samen) vanuit huis te werken.

 

Wat bieden wij jou nog meer?

  • Een maatschappelijk waardevolle functie voor 32-36 uur per week met een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Als het je bevalt bij het Zorginstituut en je naar tevredenheid functioneert, dan krijg je daarna een vast dienstverband.
  • De mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen. Hiermee kan je de uren die je wekelijks meer maakt flexibel inzetten als verlofuren op een ander moment.
  • Een laptop en telefoon.
  • Een vergoeding van reiskosten (of een thuiswerkvergoeding) conform CAO Rijk.
  • Een goede thuiswerkinrichting.
  • Toegang tot een breed aanbod van online trainingen voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • En meer mogelijkheden die je mag verwachten van een goede werkgever.

 

Solliciteren

Word jij onze nieuwe adviseur informatiebeheer? Leuk! Deze vacature staat open tot we een goede kandidaat hebben gevonden, de gesprekken vinden tussentijds plaats. Voor deze vacature vragen we je om alleen je cv te uploaden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Westra, manager Servicecentrum (06-11536635). Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met Wouter Neuhaus, corporate recruiter (06-81026767).

 

Werken bij Zorginstituut Nederland

Onze belangrijkste taak is het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering voor iedereen in Nederland. Zodat we allemaal – jong of oud, arm of rijk, gezond of ziek – goede zorg kunnen krijgen wanneer we die nodig hebben. De opgave voor de toekomst is groot: we worden ouder, er is minder zorgpersoneel, er komen steeds meer dure medicijnen en er wordt een groter beroep gedaan op de langdurige zorg. Het Zorginstituut waakt erover dat onze zorg goed en betaalbaar is én blijft. Dit alles om ons geld voor de zorg alleen te besteden aan waardevolle behandelingen waarvan vaststaat dat die écht werken. Deze ingewikkelde keuzes maken we uiteindelijk voor en namens 17,8 miljoen Nederlanders. Zodat iedereen ook in de toekomst toegang houdt tot goede en betaalbare zorg.

 

De kerntaken van het Zorginstituut zijn:

  • Adviseren aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) over de inhoud van het basispakket en het innemen van standpunten daarover.
  • Bevorderen van de kwaliteit en inzichtelijkheid van de zorg.
  • Ontwikkelen van informatiestandaarden om de informatie-uitwisseling binnen de zorg te stimuleren.
  • Beheren van de fondsen Zorgverzekeringswet (Zvw) en Wet langdurige zorg (Wlz) en het verstrekken van informatie over de kosten in de zorg.
  • Uitvoeren van de risicoverevening.

 

Wij hebben veel contact met de wereld om ons heen. Denk aan zorgaanbieders, zorgverzekeraars, wetenschappers, universiteiten, patiënten (-verenigingen) en professionals, zoals artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, fysiotherapeuten en apothekers. Eigenlijk met de hele samenleving! We zijn daarbij sterk in beweging en volgen een duidelijke koers de komende jaren. Verbinden, inspireren en richting geven zijn daarbij belangrijke pijlers. Het Zorginstituut is een zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) en legt verantwoording af aan de minister van VWS. Er werken ruim 500 mensen vanuit huis én vanuit ons mooie kantoor in Diemen.

 

Meer informatie over het Zorginstituut kun je vinden op onze website: www.zorginstituutnederland.nl/over-ons/werken-bij-het-zorginstituut

 

Organisatiecultuur van het Zorginstituut

Het Zorginstituut staat voor verbinden, inspireren en richting geven. Wij werken aan een organisatiecultuur waarin diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid centraal staat. Wij geloven dat talent zich veilig kan ontwikkelen door ruimte te bieden aan de verschillen van mensen. Wij werken continu aan een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris Een salaris tussen € 3.091,60 en € 4.921,54 bruto per maand (schaal 10 CAO Rijk)
Aantal posities 1
Uren 32-36 uur
Plaats Diemen
Provincie Noord-Holland
Land Nederland
Referentienummer 2023/31
Contact
  • Annemieke Westra, +31611536635
  • Wouter Neuhaus, +31681026767
Gepubliceerd 22-12-2023
Uiterste datum 04-02-2024

 

Solliciteren via deze link!