VictorinevanSchaik.JPG

Stel jezelf of je collega kandidaat voor een van de VICTORINES 2018

Gepubliceerd op 02 oktober 2018

Ook dit jaar looft het Victorine van Schaickfonds prijzen uit voor de beste publicaties op het gebied van de informatiewetenschap en het bibliotheekwerk. Met de uitreiking van deze prijzen wil het fonds een impuls geven aan de innovatie en kwaliteitsverbetering in het informatievak.

 

Ook dit jaar kunnen studenten, docenten, begeleiders en collega’s weer kandidaten voordragen of een eigen publicatie indienen om in aanmerking te komen voor één van de drie geldprijzen:

·       de Victorine voor de beste publicatie (€ 2000,- en de Victorine van Schaick Penning)

·       de Victorine voor het meest innovatieve initiatief op het vakgebied van de informatieprofessional (€ 1500,-)

·       de Victorine voor de beste scriptie (€ 1000,-).

 

Voorstellen kunnen tot uiterlijk 30 oktober 2018 worden ingezonden en de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het KNVI congres 2018 op 13 december in EYE in Amsterdam.

 

Iedereen die recent een bijdrage heeft geleverd aan de innovatie van het informatievak in de ruimste zin van het woord kan meedingen naar één van de prijzen. Dat kan een artikel, presentatie, website, blog of andere publicatie zijn, maar ook een bijzonder en vernieuwend initiatief. Je bent erin geslaagd aan het vak van informatieprofessional nieuwe vorm, betekenis of inhoud te geven. En dan gaat het om academische en juist ook om tastbare, misschien wel alledaagse resultaten. Een studie naar de rol van de informatieprofessional in 2040 of naar het archiveren van born-digital content, de bijdrage die bibliotheken leveren aan data curation, de ondersteuning aan wetenschappers bij het opstellen van data management plannen of het ontwikkelen van een app voor optimale kennisuitwisseling.

 

Lees verder...