Logo_NVBA.JPG

NVBA seminar 'Veilig databeheer en circulariteit' op 15/11

Gepubliceerd op 30 oktober 2018

Het NVBA (Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren) is het netwerk voor de informatieprofessional, dat zich in 70 jaar heeft ontwikkeld tot een beroepsvereniging voor het hele gebied van documentaire informatievoorziening. Zij willen middels kennisoverdracht bedrijven inzichten geven hoe zij zicht kunnen voorbereiden op digitale transformatie. Bij digitale transformatie gaat het over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en maatschappij.


Reisswolf zal op donderdag 15 november 2018 i.s.m. het NVBA een seminar verzorgen over “veilig databeheer en circulariteit van papier (bekers, isolatie, toilethygiëne)”, waarbij door interactie met de bezoekers een flinke dosis informatie gedeeld gaat worden. Wij kijken uit naar uw deelname!


Wikimedia Nederland verzorgt een interessante lezing tijdens de seminar over “Bedrijfsarchieven en Wikipedia”.
Wikimedia Nederland is onderdeel van de wereldwijde Wikimedia-beweging en zorgt in Nederland voor een omgeving waarin vrijwilligers en organisaties samenwerken om vrije kennis bijeen te brengen en te verspreiden. Wikipedia is het bekendste project van de vrijwilligersbeweging Wikimedia. Echter de Wikimedia-beweging doet meer om zoveel mogelijk kennis vrij beschikbaar te maken voor iedereen. Andere grote en veel geraadpleegde Wikimedia-wiki's (websites) zijn: Wikimedia Commons, Wikidata en WikiWoordenboeken. Wikimedia Nederland verkent momenteel in hoeverre bedrijfsarchieven een rol kunnen spelen bij het verzamelen en vrij beschikbaar maken van informatie en materiaal.

Naast de kennisoverdracht is ook het verbinden van informatieprofessionals (leden en potentiële leden) van belang. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn na te praten en contacten te leggen tijdens de afsluitende netwerkborrel. Neem voor meer informatie over dit unieke seminar contact op met het NVBA via: pr@nvba-info.nl


Bezoek ook de website voor meer informatie over het programma: www.nvba-info.nl