shutterstock_424724332.jpg

Nieuwe cursus: Weerbaar in de bibliotheek

Gepubliceerd op 02 februari 2023

1-daagse praktische cursus over hoe effectief te reageren op grensoverschrijdend en agressief gedrag in de bibliotheek of mediatheek.

 

De openbare bibliotheek krijgt steeds meer maatschappelijke functies, waardoor meer en andere bezoekers in de bibliotheek komen. Tegelijkertijd veranderen de omgangsvormen in de samenleving: klanten worden veeleisender en houden zich niet altijd meer aan de spelregels die in de bibliotheek gelden. De bibliotheekmedewerkers moet zich steeds vaker assertiever gedragen of zich verweren tegen grensoverschrijdend of agressief gedrag.

De focus van de bibliotheekmedewerker en de vrijwilliger is steeds meer gericht op de klant. Tegelijkertijd vertonen deze klanten in de bibliotheek steeds vaker  grensoverschrijdend of agressief gedrag. Ook bezoeken mensen met verward gedrag vaker de bibliotheek. De training 'Weerbaarheid in de bibliotheek' leert medewerkers en vrijwilligers krachtig om te gaan met dit gedrag.

In onze nieuwe cursus gaat u op praktische wijze aan de slag met de competenties om op de gewenste wijze met deze problematiek om te gaan.

Meer informatie over de cursus op de cursuspagina!