ram2020.jpg

Na de zomer, na corona...?

Gepubliceerd op 17 juni 2021

Vorig jaar in deze periode waren we net gewend aan het volgen en verzorgen van online lessen. Dat was even wennen, maar eigenlijk ging het best goed. Jullie waren bijna allemaal tevreden met de kwaliteit van de lessen.

We zijn nu een jaar verder en het eind van een groot aantal corona-maatregelen lijkt in zicht

Dat betekent dat waarschijnlijk na de zomerperiode ook fysieke lessen weer mogelijk zijn. Een groot gedeelte van jullie kijkt daar met smart naar uit. Maar ook een groot gedeelte van onze huidige cursisten heeft aangegeven heel graag online de lessen te blijven volgen.
 
Zoals u van ons gewend bent, willen u graag allemaal tevreden stellen. Daarom zullen we vanaf september bijna alle cursussen in zowel een fysieke als online versie gaan aanbieden. Niet tegelijkertijd, maar zo veel mogelijk evenredig verspreid over het studiejaar. Op onze website kunt u zien welke vorm op welke datum gaat plaatsvinden en dan de cursus kiezen die past bij uw voorkeur.

We kiezen bewust niet voor de hybride vorm, waarbij zowel deelnemers op locatie en thuis aan de les deelnemen. We hebben dit wel getest, maar in de praktijk blijkt de uitvoering verre van ideaal:

  • Voor docenten is het erg lastig om de aandacht op de goede manier tussen de fysiek aanwezige cursisten en de 'thuisblijvers' te verdelen. 
  • Er ontstaat een grote afhankelijk van de techniek op locatie. Geluid en beeld moeten perfect in orde zijn om goede discussie en werken in groepen mogelijk te maken. 
  • Er ontstaan planningsproblemen omdat de groepsgrootte van te voren niet vaststaat. Er is dit najaar een  enorme vraag naar leslokalen op locatie, omdat veel opleiders nog bezig zijn met het inhalen van achterstanden. Daardoor is er geen flexibiliteit in het omboeken naar grotere of kleinere lokalen. In de praktijk zou dat dus betekenen dat je of in een te klein lokaal zit of met maar 1 cursist of zelfs alleen de docent in een groot lokaal. 

Hierdoor denken we dat we niet het gewenste resulaat kunnen bieden in de hybride vorm!

 
Wat in ieder geval zeker is, ongeacht de ontwikkelingen, is dat dit najaar de cursusagenda weer helemaal vol zit. Uiteraard starten in september onze lange diploma-opleidingen weer, maar u vindt ook een uitgebreid aanbod aan actuele, praktijkgerichte en interessante cursussen op de agenda!
 
Dus voldoende gelegenheid om te werken aan uw professionele ontwikkeling!