Screenshot 2023-03-06 085721.png

Doe mee met de Od Kwaliteitsaward Informatiehuishouding 2023

Gepubliceerd op 08 maart 2023

De Wet Open Overheid (Woo) heeft de afgelopen jaren een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van transparantie en de toegankelijkheid van overheidsinformatie. Het goed op orde krijgen van een goede informatiehuishouding is een forse uitdaging. Maar, wat houdt een goede informatiehuishouding nou precies in?

De awards zijn bedoeld om de hardwerkende en toegewijde informatieprofessionals binnen de overheid te erkennen voor hun inspanningen voor op het orde krijgen van een goede informatiehuishouding. Of het nu gaat om het bevorderen van transparantie, het waarborgen van privacybescherming of het waarborgen van de naleving van de Woo, ze verdienen het beloond te worden voor hun toewijding aan deze belangrijke taak.

Waarom een Od Kwaliteitsaward voor informatiehuishoudingen?

Er is een groeiende behoefte aan kwaliteitsverbetering binnen de informatievoorziening. De huidige wetten en regels stellen nieuwe en hogere eisen aan digitale informatievoorziening bij overheidsorganisaties. Vakblad Od onderschrijft het belang en wil op deze manier bijdragen aan kwaliteitsverbetering binnen het totale vakgebied.

Wie kunnen zich inschrijven?

Alle informatiehuishoudingen bij overheids- en non-profit organisaties kunnen meedingen naar de award. Heeft u de kwaliteit van uw informatiehuishouding verbeterd, bent u bezig orde zaken te stellen of hebt u orde op zaken gesteld? Wilt u dit laten zien aan uw collega's en de buitenwereld en een inspiratiebron zijn voor hen? Dan dagen wij u uit om u in te schrijven. Eén ding hebben de deelnemers gemeen: de ambitie om kwaliteit te leveren.

Aanmelding

Aanmelden voor de Od Kwaliteitsaward kan tot en met 24 maart 2023. Wij hopen veel aanmeldingen te ontvangen en informatieprofessionals te kunnen erkennen voor hun harde werk en toewijding aan verbetering en het op orde brengen van de informatiehuishouding.

Bekendmaking

Onder leiding van juryvoorzitter en hoofdredacteur van vakblad Od, Jeroen Jonkers, wordt op 9 mei tijdens de tweede editie van Od Kennissessie bekendgemaakt welke informatiehuishoudingen op centraal en decentraal niveau de award in ontvangst mogen nemen.

Meer weten? Ga dan naar de website:

Voor alle vragen kunt u contact opnemen met de uitgever van vakblad Od, Asha Narain, M 06 54 954 112, E; od@publiekdenken.nl