Workshop

Praktisch Projectmanagement in een dag

1-daagse cursus waarin je leert hoe je het verloop van een project positief kunt beïnvloeden en inzicht krijgt in de 2 meest gebruikte methodieken, SCRUM en PRINCE2.

Duur
1 lesdag
Lestijden
10:00 - 16:30 uur
Kosten
€ 495,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunch)
Startdatum
Donderdag 7 juni 2018
Plaats
Voorburg Routebeschrijving
Volgende startdata

11 december 2018

Direct inschrijven

 

Inleiding

Het managen van een project is niet alleen voorbehouden aan projectmanagers. Wil je meer inzicht opdoen over het leiden van een project in goede banen, kom dan een dag naar de summerschool! In een dag krijg je overzicht van de belangrijkste aspecten van een project, en inzicht in twee van de meest gebruikte methodieken van dit moment (Prince2 en SCRUM). Natuurlijk ga je zelf ook aan de slag, met bijvoorbeeld hoe je omgaat met mensen die niet mee willen doen of managers die wel wat meer betrokken mogen zijn. Of wat dacht je van een leverancier die niet doet wat jij wilt? 

 

Doelgroep

Deze training is op HBO-niveau, en bedoeld voor medewerkers die als contactpersoon fungeren binnen de organisatie, onderdeel zijn van een project of zelfs het project zelf moeten gaan trekken binnen de organisatie.

 

Resultaat

Iedereen die weleens aan een project meewerkt kan wat basisinzicht gebruiken. En het mooiste is, dat we in deze training ook aandacht geven aan de softe kant. Alles wat je leert is direct toepasbaar.

  

Aan het eind van de cursus ben je in het bezit van de basiskennis over een project en heb je genoeg stof tot nadenken gekregen om verder mee aan de slag te kunnen.

 

Inhoud

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • introductie over definitie van een project en de kenmerken ervan;
  • introductie projectmanagementmethodieken
  • aan de slag met de toepassing van “hard” projectmanagement
  • aan de slag met de toepassing van “zacht” projectmanagement, stakeholdermanagement en verandermanagement
  • wat je kunt doen voor je een project start om het succes van het project te vergroten.