Over ons


Ruim 65 jaar kwamen bestuursleden van de 2 vooraanstaande vakverenigingen uit de wereld van de informatiedienstverlening, NVB (nu KNVI) en de NVBA, bij elkaar om te onderzoeken of het mogelijk was om een gedegen opleidingsinstituut op te richten. Niet veel later was Stichting Gemeenschappelijke Opleidingen een feit. Dus verzorgt Stichting GO, zoals de naam al snel inburgerd raakte, al jarenlang gewaardeerde en waardevolle opleidingen. Op die manier groeide de organisatie uit tot een instituut in het informatiedomein. Duizenden informatieprofessionals hebben de afgelopen jaren de kneepjes van het vak geleerd bij GO. En nog steeds is GO opleidingen, zoals we sinds 2009 heten, dé opleider in het informatiedomein met een breed pakket aan praktijkgerichte opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor het gehele informatievakgebied. 

 

Kijk en luister naar GO opleidingen in 68 seconden...

 

 

 

Met een team van vaste medewerkers en zo’n honderd freelance docenten beschikt GO opleidingen over een schat aan kennis en ervaring, waar u als organisatie of cursist direct voordeel van heeft. De docenten zijn allen werkzaam binnen het vakgebied waarin zij les geven. Zij weten wat er speelt, kennen de nieuwste ontwikkelingen en zetten deze zelf ook in gang. Daarnaast putten zij uit hun ruime ervaring voor het beantwoorden van vragen van de cursisten.

 

Kijk en luister naar onze visie op het vakgebied en opleidingen:

 

 

De opleidingen zijn Cedeo gecertificeerd. Lees hier het rapport van de laatste audit!

 

De praktijk in de klas

GO opleidingen kent de weerbarstige praktijk van de informatiewereld. Maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelen hebben invloed op de positie van de informatie binnen de organisatie en de rol van de informatieprofessional. Binnen de transitie van analoog naar digitaal heeft elke organisatie andere issues. Daarom stimuleert GO opleidingen haar cursisten om de eigen praktijk in te brengen in de klassikale lessen. Juist de combinatie van de generieke lesstof met de eigen praktijk geeft het optimale leerresultaat.

 

Steeds vaker zorgen ook de toetsen/eindopdrachten voor de aansluiting met de dagelijkse praktijk van de cursist en zijn organisatie. Waar relevant sluit een opdracht aan bij een bestaand issue of behoefte. De cursist gaat zodoende, onder begeleiding van een vakspecialist (= de docent) aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een Plan van Aanpak, Adviesnota of Handboek. Op deze manier heeft de opdrachtgevende organisatie direct een return-on-investment van het cursusgeld.

 

Eigen digitale leeromgeving

Bij veel van haar opleidingsactiviteiten gebruikt GO opleidingen de eigen e-learning applicatie LOGO. Deze online applicatie wordt ingezet als middel om de combinatie van contactonderwijs en leren op afstand (blended learning) optimaal vorm te geven. LOGO is speciaal ontwikkeld voor en door GO opleidingen en sluit geheel aan bij onze praktijkgerichte activiteiten.

 

 

Onze medewerkers

dr Theo Verbeijdirecteure-mail 
drs Friso Keulenopleidingsmanagere-mail 
Eric Kokkemarketing & communicatiee-mail 
Corry Coopermedewerker cursusadministratie  
Wim Kuiperadministrateur

 

 
Eren Polatopleidingscoördinator

e-mail

 

 

 

Opleidingsprogramma’s

GO opleidingen organiseert de volgende diploma-opleidingen:

  • Bibliotheekmedewerker (mbo)
  • Medewerker Recordsmanagement (mbo)
  • SOD-I
  • Informatiespecialist (hbo)
  • Recordsmanager (hbo)
  • SOD-II
  • Patent Information Specialist (post-hbo)


De opleidingen zijn in vrijwel alle gevallen modulair opgebouwd. Inschrijven voor aparte modulen is dus mogelijk. Om een certificaat te behalen kan de cursist dan kiezen om de module met een examen of een andere vorm van toetsing af te sluiten.

 

Bedrijfs- en maatwerktrainingen

GO opleidingen kan maatwerktrainingen voor u samenstellen die volledig zijn toegespitst op uw wensen. Uiteraard kunnen ook alle reguliere cursusactiviteiten als bedrijfstraining binnen uw eigen organisatie worden gegeven. De opleidingsmanagers van GO opleidingen beschikken over verschillende referenties en helpen u graag verder.

 

Korte cursussen en workshops

De korte cursussen en workshops zijn bij uitstek geschikt voor bij- en nascholing. Op onze website vindt u het volledige aanbod.

 

Certificaten en diploma’s

In het werkveld wordt veel waarde gehecht aan certificaten en diploma’s. Hierbij staan respectievelijk de Examencommissie van GO opleidingen, Cedeo en de Stichting post-HBO borg voor de kwaliteit.

 

Cursusplaatsen en -data

GO opleidingen beschikt in Voorburg over een eigen opleidingslocatie met twee computerleszalen. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van zalencentra die centraal in het land liggen en goed bereikbaar zijn met zowel auto als openbaar vervoer.

 

Ook is het mogelijk om, bij voldoende belangstelling, een opleiding of cursus op locatie te laten organiseren. Op onze website treft u steeds de meest actuele informatie aan; van alle cursusdata tot de nieuwste ontwikkelingen op opleidingsgebied. Het laatste nieuws van GO opleidingen is eenvoudig te volgen via Twitter en/of met een RSS-reader.

 

Onderdeel van KBenP

Sinds 1 januari 2009 is GO opleidingen onderdeel van KBenP, één van de grootste dienstverleners op het gebied van documentaire informatievoorziening en de bijbehorende organisatorische en beheersmatige aspecten. KBenP beschikt over een schat aan ervaringen uit de adviespraktijk.

GO opleidingen kan hierdoor nieuwe doelgroepen bereiken, haar aanbod verbreden en tevens onze vertrouwde activiteiten blijven aanbieden aan haar klanten.