GO Mediacoach: Basistraject

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die je in de Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals ontwikkelt.

Tijdens de GO Mediacoach opleiding leert u in te spelen op de veranderde behoeften van diverse doelgroepen en op welke manier digitale media  een rol spelen om deze doelen – participatie, geletterdheid, verbinding en plezier – te bereiken.

Wie het Basistraject afrondt, mag zichzelf gecertificeerd mediacoach noemen.

Modulen

Het Basistraject van de opleiding is opgebouwd uit de volgende 16 onderdelen/dagdelen:

>> Programma's en projecten voor de mediacoach
>> De nieuwe bibliothecaris voor de nieuwe mediasamenleving

>> Coderen met robots
>> Coderen met Scratch

>> Een makerslab opzetten en beheren
>> Apps en games bouwen

>> Virtual Reality en de bibliotheek
>> Zelf aan de slag met Virtual Reality

>> Slimmer zoeken
>> Focus behouden in een tijd van ‘information overload’

>> Innovatieve informatietechnologie 1
>> Innovatieve informatietechnologie 2

>> Digitaal versterken van leeseducatie
>> Mediaopvoeding

>> Spraakmakende denkers over media en mediawijsheid (1)
>> Spraakmakende denkers over media en mediawijsheid (2)

Doelgroep

De GO Mediacoach opleiding is bedoeld voor bibliotheek- of mediatheekmedewerkers die succesvol de rol van mediacoach willen vervullen en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van hun eigen organisatie. 

Resultaat

Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u optimaal werkt op het gebied van mediawijsheid. Door de gevarieerde samenstelling van de opleiding kunt u de competenties ontwikkelen waarmee u optimaal aan de slag kunt bij uw bibliotheek. 

Inhoud

Het Basistraject sluit aan bij de vier digitale vaardigheden van de 21st Century Skills. In zestien onderdelen ontdekt u alles over mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en Virtual Reality.

U gaat beter begrijpen wat media doet, zodat u verschillende doelgroepen van de bibliotheek mediawijzer kunt maken. U ontdekt augmented reality, het dark web, algoritmes en meer digitale technologieën waar u als informatiespecialist expert in wilt zijn. U gaat aan de slag met code en robots en leert een doorslaand succes te maken van het medialab in uw bibliotheek. U krijgt de wereld door een VR-bril te zien en ontdekt wat u daar als mediacoach allemaal mee kunt.

Onderdeel van

Het Basistraject is onderdeel van de opleiding GO Mediacoach