GO Mediacoach: Basistraject

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die je in de Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals ontwikkelt.

Tijdens de GO Mediacoach opleiding leert u in te spelen op de veranderde behoeften van diverse doelgroepen en op welke manier digitale media  een rol spelen om deze doelen – participatie, geletterdheid, verbinding en plezier – te bereiken.

Wie het Basistraject afrondt, mag zichzelf gecertificeerd mediacoach noemen.

Modulen

Het Basistraject van de opleiding is opgebouwd uit de volgende 16 onderdelen/dagdelen:

27/09  Coderen met robots
27/09  Coderen met Scratch

03/06  Programma's en projecten voor de mediacoach
03/06  De nieuwe bibliothecaris voor de nieuwe mediasamenleving

11/06  Virtual Reality en de bibliotheek
11/06  Zelf aan de slag met Virtual Reality

17/06  Slimmer zoeken
17/06  Focus behouden in een tijd van ‘information overload’

24/06  Digitaal versterken van leeseducatie
24/06  Mediaopvoeding

01/07  Spraakmakende denkers over media en mediawijsheid (1)
01/07  Spraakmakende denkers over media en mediawijsheid (2)

02/09  Een makerslab opzetten en beheren
02/09  Apps en games bouwen

09/09  Innovatieve informatietechnologie 1
09/09  Innovatieve informatietechnologie 2

Doelgroep

De GO Mediacoach opleiding is bedoeld voor bibliotheek- of mediatheekmedewerkers die succesvol de rol van mediacoach willen vervullen en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van hun eigen organisatie. 

Resultaat

Tijdens deze opleiding ontdekt u hoe u optimaal werkt op het gebied van mediawijsheid. Door de gevarieerde samenstelling van de opleiding kunt u de competenties ontwikkelen waarmee u optimaal aan de slag kunt bij uw bibliotheek. 

Inhoud

Het Basistraject sluit aan bij de vier digitale vaardigheden van de 21st Century Skills. In zestien onderdelen ontdekt u alles over mediawijsheid, informatievaardigheden, computational thinking en Virtual Reality.

U gaat beter begrijpen wat media doet, zodat u verschillende doelgroepen van de bibliotheek mediawijzer kunt maken. U ontdekt augmented reality, het dark web, algoritmes en meer digitale technologieën waar u als informatiespecialist expert in wilt zijn. U gaat aan de slag met code en robots en leert een doorslaand succes te maken van het medialab in uw bibliotheek. U krijgt de wereld door een VR-bril te zien en ontdekt wat u daar als mediacoach allemaal mee kunt.

Onderdeel van

Het Basistraject is onderdeel van de opleiding GO Mediacoach