Nieuwsartikel

Open huis GO opleidingen met gratis mini-workshops over actuele thema’s

22 mei 2012

Voor het derde jaar op rij verzorgt GO opleidingen met een viertal mini-workshops het ochtendprogramma van het KBenP Zomerevent. Ook dit jaar is er een interessant programma samengesteld rond de thema’s cloud computing, het semantische web, enterprise search en serious gaming. De workshops vinden plaats op donderdagochtend 21 juni 2012 van 10.30 – 12.15 uur in het Kurhaus in Scheveningen. 

Tijdens het middagprogramma zijn er een aantal interessante tracks rond de ongebreidelde groei van informatie en de gevolgen hiervan voor organisaties. De uitdaging om continu deze informatie toepasbaar te maken door en voor uw organisatie staat daarbij centraal. De dag wordt afgesloten met een strandbarbecue. Deelname is gratis*.


Programma met introducties rond cloud computing, serious gaming en meer

GO opleidingen biedt een aantal nieuwe activiteiten aan waarmee u kennismaakt  tijdens een tweetal keuzesessies van miniworkshops. In korte tijd ervaart u wat een specifieke activiteit nu precies inhoudt en hoe wij u met ons aanbod verder kunnen helpen. De ochtend is als volgt samengesteld:

10.00 – 10.30 uur    ontvangst met koffie en thee
10.30 – 11.15 uur    1e workshopsessie

Ontwerpen van ontologieën voor het Semantische web (Leo Meerman)

Na web 2.0 lijkt het semantische web de volgende fase in de ontwikkeling van het internet te gaan worden. De toegevoegde waarde van het Semantisch Web met zijn verfijnde datastructuren wordt in onze informatiewereld steeds duidelijker. Leo Meerman geeft u een overzicht van de mogelijkheden die er zijn voor het ontwerpen van semantische modellen (zoals bijv. ontologieën), die ervoor zorgen dat het delen en uitwisselen van gegevens en het distribueren ervan duidelijk betere mogelijkheden en resultaten geeft dan het huidige ‘documenten-web’.  

Management games: serious gaming in de praktijk (Jaïn van Nigtevegt)

Serious games worden gebruikt voor het verwerven van kennis, veranderen van gedrag of trainen van vaardigheden. De meest effectieve manier om mensen iets te laten leren of hun gedrag positief te beïnvloeden ontstaat als je hen op een plezierige manier uitdaagt. Plezier kan dus ook ingezet
worden als een motiverende factor. Tijdens zijn workshop gaat Jaïn van Nigtevegt in op de vele mogelijkheden van serious gaming als tool in bedrijfsomgevingen voor opleidingsprogramma's en veranderprocessen.

11.30 – 12.15 uur 2e workshopsessie

Vergroot de vind kans met Enterprise Search! (Hannah Verhoeff)

Enterprise Search, een zoekoplossing voor dummies? Wat kunt u ermee als informatiespecialist? Wat levert de zoekoplossing op die organisatiebreed ingezet kan worden? Hannah Verhoeff laat u op een interactieve manier kennismaken met Enterprise Search voor kenniswerkers en geeft aan hoe u zich hiermee als informatiespecialist op de kaart kunt zetten!

Introductie Cloud Computing (Ruud Ramakers)

Het werken in de cloud wordt vaak gezien als een nieuwe manier van het uitbesteden van ICT-diensten. Dit is echter niet hoe het werken in ‘de Cloud’ gezien moet worden. Cloud computing is het werken via internet en op afstand. De Cloud bestaat uit tal van diensten en verschijningsvorming. Maar hoe herken je echte clouddiensten dan? Ruud Ramakers laat in vogelvlucht de verschillende facetten en toepassingsmogelijkheden van de Cloud passeren en geeft u tevens een indruk van de verschillende servicemodellen en verschijningsvormen.

12.15 uur    Aansluiten bij inlooplunch KBenP Event.

Direct inschrijven

Voor inschrijving voor de mini-workshops en voor uitgebreide informatie over het middagprogramma kunt u terecht op de website van KBenP.

* het KBenP-event is gratis indien u geen leverancier bent