GO Mediacoach: Virtual Reality in de Bibliotheek

Training van 1 dagdeel waarin kennis wordt gemaakt met de mogelijkheden van Virtual Reality in de bibliotheek.
Onderdeel van de GO Mediacoach opleiding (Basistraject).

 

Veranderingen in onze mediasamenleving volgen elkaar razendsnel op. Dat heeft gevolgen voor de rol en het functioneren van de bibliotheek. De bibliotheek kan een grote rol spelen in het informatievaardig en mediawijs maken van haar bezoekers. Om concreet invulling te kunnen geven aan deze rol zijn nieuwe competenties voor nodig. En nieuwe functies. De Mediacoach is zo'n belangrijke nieuwe functie binnen de bibliotheek. De Mediacoach is organiseert en faciliteert activiteiten gericht op het verbeteren van informatievaardigheden en mediawijsheid.

Een van de nieuwe aspecten is Virtual Reality.

Resultaat

Na afloop van de cursus heeft u kennis gemaakt met diverse mogelijkheden om Virtual Reality in te zetten binnen uw bibliotheek.

Doelgroep

De GO Mediacoach opleiding is bedoeld voor bibliotheek- of mediatheekmedewerkers die succesvol de rol van mediacoach willen vervullen en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van hun eigen organisatie.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • introductie, begrippen
  • mogelijkheden van VR in de bibliotheek
  • best practices
  • zelf proberen (met VR-bril)

 

Onderdeel van

De cursus Virtual Reality in de bibliotheek is onderdeel van:

GO Mediacoach opleiding

Basistraject van de GO Mediacoach opleiding

De Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals is een gezamenlijke opleiding van GO Opleidingen en de Koninklijke Bibliotheek, een van de vijf kernpartners van Mediawijzer.net. De opleiding is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Na het volgen van het Basistraject, de Plustrajecten of afzonderlijke onderdelen krijgen deelnemers een erkend certificaat.