GO Mediacoach: Digitale Didactiek

Training van 1 dagdeel waarin u leert om digitale didactiek zinvol in te zetten. Onderdeel van de GO Mediacoach opleiding (Plustraject Realisatie).

 

Veranderingen in onze mediasamenleving volgen elkaar razendsnel op. Dat heeft gevolgen voor de rol en het functioneren van de bibliotheek. De bibliotheek kan een grote rol spelen in het informatievaardig en mediawijs maken van haar bezoekers. Om concreet invulling te kunnen geven aan deze rol zijn nieuwe competenties voor nodig. En nieuwe functies. De Mediacoach is zo'n belangrijke nieuwe functie binnen de bibliotheek. De Mediacoach is organiseert en faciliteert activiteiten gericht op het verbeteren van informatievaardigheden en mediawijsheid.

Resultaat

Na afloop van de cursus kunt u digitale didactiek zinvol inzetten.

Doelgroep

De GO Mediacoach opleiding is bedoeld voor bibliotheek- of mediatheekmedewerkers die succesvol de rol van mediacoach willen vervullen en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de transitie van hun eigen organisatie.

Inhoud

Tijdens deze cursus komen de volgende aspecten aan de orde:

  • U leert hoe u nieuwe en sociale media innovatief en didactisch zinvol in kan zetten om cursussen, lessen en workshops te verrijken [zowel die van uzelf als de docenten die u coacht].
  • U leert gebruik te maken van actuele tools voor digitaal presenteren en publiceren, flipping the classroom, gebruik van video, online organiseren, online samenwerken, feedbacksoftware en blended learning.

 

Onderdeel van

De cursus Digitale Didactek is onderdeel van:

GO Mediacoach opleiding

Plustraject Realisatie van de GO Mediacoach opleiding

De Opleiding Mediacoach voor Bibliotheekprofessionals is een gezamenlijke opleiding van GO Opleidingen en de Koninklijke Bibliotheek, een van de vijf kernpartners van Mediawijzer.net. De opleiding is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. Na het volgen van het Basistraject, de Plustrajecten of afzonderlijke krijgen deelnemers een erkend certificaat.