GO Mediacoach: Digitale Didactiek

1-daagse cursus uit het GO Mediacoach opleidingstraject over de toepassing van digitale hulpmiddelen voor didactische zaken in de bibliotheek. 

 

Nieuwe digitale technologieën veranderen de manier waarop mensen leren, samenwerken en zich vermaken. Het vak van bibliothecaris vraagt daardoor om nieuwe vaardigheden en kwaliteiten, die u in de diverse losse modules van het GO Mediacoach programma ontwikkelt. 

Resultaat

Na afloop van deze cursus heeft u uitgebreide kennis, inzichten en vaardigheden om digitale tools toe te passen bij didactische zaken in de bibliotheek. 

Doelgroep

De cursus is bestemd voor iedereen die digitale tools wil inzetten om didactiek op doeltreffend in te zetten in de dienstverlening binnen de bibliotheek. 

Inhoud

Dagdeel 1: Digitale didactiek: beter doceren met digitale tools

  • Je leert hoe je nieuwe en sociale media innovatief en didactisch zinvol in kan zetten om cursussen, lessen en workshops te verrijken (zowel die van jezelf als de docenten die je coacht). Je leert gebruik te maken van actuele tools voor digitaal presenteren en publiceren, flipping the classroom, gebruik van video, online organiseren, online samenwerken, feedbacksoftware en blended learning.  

Dagdeel 2: De wereld aan je voeten: Leren met MOOCs

  • De Massive Open Online Course is bezig het onderwijslandschap volledig te veranderen. Werkgevers kijken steeds meer naar de MOOCs die aspirant werknemers gevolgd hebben in aanvulling op hun formele opleidingen. Sommige trendwatchers voorspellen dat traditionele onderwijsinstellingen zullen verdwijnen en er alleen MOOCs zullen overblijven. Momenteel vormen MOOCs een geweldige mogelijkheid voor veel doelgroepen om efficiënt en goedkoop te kunnen bijleren. Je maakt in dit onderdeel kennis met diverse aanbieders van MOOCs en leert je doelgroepen door te verwijzen naar de voor hun passende MOOCs.

Overige GO Mediacoach trajecten

U kunt zich ook aanmelden voor alle afzonderlijke lesdagen/modules!