Cursus

Introductie semantisch web

Tijdens de 1-daagse training Introductie semantisch web leert u alles over de basisbeginselen van het semantische web. Er wordt uitgebreid ingegaan op het ontstaan, de achtergrond en de mogelijkheden. Daarnaast leert u uit welke onderdelen en inhoud dit web bestaat.

Duur
1 lesdag
Lestijden
10.00 - 17.00 uur
Kosten
€ 495,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches) Indien u tegelijk inschrijft voor de workshop Ontwerpen van ontologieën voor het semantische web, ontvangt u 15% korting.
Startdatum
Dinsdag 27 november 2018
Plaats
Voorburg Routebeschrijving
Direct inschrijven

Inleiding

GO opleidingen organiseert een praktisch training waarin uitgebreid wordt ingegaan op de basisprincipes van het semantische web. Na afloop bent u bekend met het ontstaan, de achtergrond en de mogelijkheden van het semantische web. Daarnaast weet u uit welke onderdelen en inhoud dit web bestaat.

 

 

Semantisch web: de volgende fase in de ontwikkeling van het internet

Na web 2.0 is het semantische web de volgende fase in de ontwikkeling van het internet. De toegevoegde waarde van het semantische web met zijn verfijnde datastructuren wordt in onze informatiewereld steeds duidelijker.


Semantische modellen (zoals bijv. ontologieën), gaan ervoor zorgen dat het delen en uitwisselen van gegevens en het distribueren ervan duidelijk betere mogelijkheden en resultaten geeft dan het huidige ‘documenten-web’. Bovendien kunnen zij nieuwe informatie genereren.Uw rol bij de ontwikkelingen

Voor informatiespecialisten, webredacteuren, informatie-architecten, taxonomisten en anderen in soortgelijke functies zijn deze ontwikkelingen van groot belang.
Om actief betrokken te raken, is het allereerst belangrijk om te weten wat het semantische web precies inhoudt en wat de mogelijkheden ervan zijn.
Daarnaast dient u uitgebreid kennis te nemen van de verschillende ontwerptalen en hun mogelijkheden, zodat u deze zelf in de praktijk kunt gaan toepassen.

 

Resultaat

U hebt:

 • een globaal beeld van het semantische web
 • kennis van het ontstaan, de achtergrond en de mogelijkheden van het semantisch web
 • bekend met de onderdelen en inhoud van dit web.

 

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor informatie-architecten, webredacteuren, informatiespecialisten en taxonomisten en iedereen in soortgelijke functies die zich gaat bezighouden met de mogelijkheden die het semantisch-web-concept biedt.

 

Programma

 • Het idee achter het semantische web
 • Verschillen tussen het semantische web en de web versies 1.0 en 2.0
 • Onderdelen van het semantische web
 • Basismodel voor het semantische web: de ontologie
 • Verschillen tussen de kennisorganiserende systemen:
  • classificatie
  • taxonomie
  • thesaurus met de ontologie
 • Opvolger van HTML en XML voor het semantische web: RDF (Resource Description Framework)
 • Publiceren, zoeken en vinden op het semantische web

 

Ook interessant

GO opleidingen organiseert ook een tweedaagse vervolgtraining, waarin de ontwerpstructuren en hun toepassingsmogelijkheden uitgebreid aan de orde komen: Ontwerpen van ontologieën voor het semantische web.

TW SW-INTRO, SW, classificeren, classificatie, classificatiesysteem, semantisch web, ontologie, internet, web, world-wide-web, web 3.0, datastructureren, datastructuur