CursusNieuw

Procesmanagement

3-daagse cursus waarin u leert processen te beoordelen, te vereenvoudigen, te beheersen en visueel aantrekkelijk in kaart te brengen. Na afloop beschikt u over voldoende handvatten om procesmanagement effectief binnen uw organisatie in te zetten om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Duur
3 lesdagen
Lestijden
10.00 - 16.30 uur
Kosten
€ 1350,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches) Leden van de KNVI, NVBA en de Vereniging SOD ontvangen 10% korting op het cursusgeld
Startdatum
1 februari 2019
Overige dagen
8 februari en 1 maart 2019
Plaats
Voorburg Routebeschrijving
Direct inschrijven

Inleiding

Met de verschuiving van de (documentaire) informatievoorziening naar de voorkant van het proces is het voor informatiebeheerders noodzakelijk om kennis en inzicht te hebben in procesmanagement.

Om de digitale informatiehuishouding op orde te krijgen is het van belang dat processen zijn geoptimaliseerd en de onnodige stappen in een proces zijn geïdentificeerd. Wil je daarnaast ook een werkproces visueel goed zichtbaar leren maken met standaard tooling? Dan is onze 3 daagse training procesmatig denken iets voor jou (organisatie). 

 

Doelgroep

U bent vanuit uw functie betrokken bij, verantwoordelijk voor (het verbeteren van) informatiemanagement, -analyse en/of -architectuur binnen uw organisatie of u adviseert hierover.

 

Resultaat

Cursist is in staat binnen zijn eigen organisatie processen te analyseren en te verbeteren om organisatiebreed betere resultaten te kunnen behalen. Hij kan procesmanagement-technieken inzetten om een hogere efficiëntie en doeltreffendheid te behalen. 

 

Inhoud

  • Het in kaart brengen van hoofdprocessen, ondersteunende en sturende processen.
  • Het belang van procesmanagement. Hoe identificeer je kritische en sleutelprocessen. De definitie en rol van proceseigenaar.
  • Methoden van procesanalyses, beschrijvingen en mogelijke verbeteringen (zwembanen, rollen, ontsluiting van de data, risico’s).
  • Het visualiseren van processen / inzichtelijk maken.
  • Analyseren van processen.
  • PDCA-cirkel op een proces en een stappenplan.
  • Waarom procesoptimalisatie (verbeteren van doorlooptijd, kostenbesparing, kwaliteitsverhoging, constant willen/moeten voldoen aan wet en regelgeving (bijvoorbeeld gemeentelijke werkprocessen).
  • Waarom is een context-diagram zo belangrijk en hoe maak je deze.
  • Procesmodelleren a.d.h.v. BPMN 2.0 (freeware) tooling.

 

TW: BPM, Business Process Management, procesherontwerp, procesanalyse, procesontwerp, procesverbetering, kwaliteitsmanagement, procesinnovatie, ketenintegratie, workflow, compliance, riskmanagement, risk management, bedrijfsproces, bedrijfsprocessen