CursusNieuw

Opdrachtgeverschap en regievoering

2-daagse cursus die u leert op doeltreffende wijze de regie te voeren over (projecten met) externe leveranciers en de rol als opdrachtgever efficiënt te vervullen met als resultaat een goede samenwerking en soepel verlopende (implementatie) projecten.

Duur
2 lesdagen
Lestijden
10:00 - 16:30 uur
Kosten
€ 935,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches)
Startdatum
Vrijdag 16 november 2018
Overige dagen
Vrijdag 23 november 2018
Plaats
Utrecht Routebeschrijving
Volgende startdata

Vrijdag 17 mei 2019

Direct inschrijven

Inleiding

Steeds vaker werken organisaties op projectbasis met externe leveranciers. Tegelijkertijd zal het zal niemand ontgaan dat veel (informatie) projecten de laatste jaren niet helemaal volgens plan verlopen. Dat geldt zowel voor de overheid (zie Commissie Elias) als het bedrijfsleven. Vaak ligt de oorzaak bij het verschil in verwachtingen bij de klant (opdrachtgever) en leverancier. Dat is geen opzet, maar realiteit als afspraken en resultaten niet in voldoende mate zijn vastgelegd (en in de gaten worden gehouden door de opdrachtgever).

 

Deze situatie is te voorkomen door de rol van opdrachtgever goed uit te voeren. Grip houden op het verloop van een project is essentieel voor het succes!

 

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor projectmanagers, teamleiders / afdelingshoofden die te maken met externe partijen voor de inkoop van producten (informatiesystemen, applicaties) en diensten (advies, ‘handjes’). 

 

Resultaat

Na afloop van de 2-daagse cursus bent u staat op doeltreffende wijze de regie te voeren over (projecten met) externe leveranciers en de rol als opdrachtgever efficiënt te vervullen met als resultaat een goede samenwerking en soepel verlopende (implementatie) projecten.

 

Tijdens de cursus komen de volgende aspecten aan de orde

-          Relatie klant – adviseur

-          Eisen en wensen omschrijven en meetbaar maken

-          Resultaat afspraken maken

-          Afspraken / voortgang controleren

-          Proof of concept (doet de leverancier wat is afgesproken?)

-          Oplossen van conflicten 

 

Docent

Leon van Oosterom (Elveo)

TW OPDRACHT, opdrachtgeverschap, regievoering, uitbesteden, leveranciers, projecten, projectmanagement