Cursus

Bewaartermijnen: bewaar- en vernietigingsbeleid in de organisatie

Tijdens deze 2-daagse cursus over werken met bewaartermijnen leert u om een goed onderbouwde analyse te maken ten behoeve van het formuleren van een bewaar- en vernietigingsbeleid voor uw organisatie. U leert verantwoorde keuzes te maken bij het selecteren en vernietigen van (digitale) documenten.

Duur
2 lesdagen
Lestijden
10.00 – 16.30 uur
Kosten
€ 935,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches) Leden van de NVBA en de Vereniging SOD ontvangen 10% korting op het cursusgeld.
Startdatum
Vrijdag 23 november 2018
Overige dagen
Vrijdag 30 november 2018
Plaats
Utrecht Routebeschrijving
Direct inschrijven

Inleiding

Wie verantwoordelijk is voor het beheer van organisatiedocumenten, krijgt te maken met een veelheid aan vragen. Wat is bijvoorbeeld de bewaartermijn voor contracten en zijn hier wettelijke bepalingen voor? Bestaan er binnen de EU ook richtlijnen voor de selectie en vernietiging van archiefbescheiden? En wat zijn de gevolgen van een fusie voor het samenvoegen van archieven? Een verantwoord bewaar- en vernietigingsbeleid is van groot belang voor uw organisatie. Met deze cursus leert u de wettelijke bepalingen en welke selectiecriteria u moet hanteren.

 

Resultaat

  • U kent de juiste criteria en wettelijke bepalingen voor een verantwoord bewaar- en vernietigingsbeleid
  • U bent in staat op basis daarvan een goed onderbouwde analyse te maken

 

Doelgroep

U bent verantwoordelijk voor het archiefbeheer of u adviseert hierover en u heeft de verantwoordelijkheid voor het maken en/of uitvoeren van een bewaarbeleid.

 

Inhoud

  • Basisprincipes van bewaar- en selectiebeleid
  • Vaststellen van bewaartermijnen en procedures
  • Wetgeving en juridische aspecten
  • Digitale duurzaamheid
  • Conversie en substitutie
  • Bedrijfskritische documenten

TW BT; bewaartermijnen ; bewaarbeleid ; vernietigingsbeleid ; kwaliteitszorg ; archivering ; selectiebeleid ; wetgeving ; duurzaamheid ; conversie ; substitutie