WorkshopNieuw

e-Depot in een dag

1-daagse cursus waarin de benodigde kennis en inzichten verkrijgt om een verantwoorde en beargumenteerde keuze te maken over het opzetten van een e-depot bij de eigen organisatie.

Duur
1 lesdag
Lestijden
10:00 - 16:30 uur
Kosten
€ 495,00 (incl. 0% BTW, cursusmateriaal en lunches)
Startdatum
21 augustus 2018
Plaats
Voorburg Routebeschrijving
Direct inschrijven

Inleiding

Elke organisatie is bezig met het realiseren van een digitale informatiehuishouding. Vroeg of laat komt dan ook de term ‘e-depot’ om de hoek kijken. Rondom het e-depot zijn nogal wat vragen. Zo is niet voor iedereen direct duidelijk wat men verstaat onder de term. Is het een digitaal archief of is het veel meer?

 

De komende jaren staan organisaties voor de keuze om of zelf te starten met een e-depot of aan te sluiten bij andere organisaties die al het een en ander hebben geregeld. Als we het e-depot zien als een combinatie van hardware, software, middelen, mensen en afspraken met als doel digitale archieven zodanig duurzaam te bewaren, dat de toegankelijkheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van (overheids)informatie gewaarborgd blijft, is het duidelijk dat deze keuze belangrijk is.

 

Resultaat

Na afloop bent u in staat om uw organisatie te op verantwoorde en beargumenteerde wijze te adviseren over een e-depot.

 

Doelgroep

De workshop is bestemd voor (Div) medewerkers, die zich (gaan) bezighouden met de voorbereidingen voor het (wel of niet) opzetten van een e-depot. 

 

Inhoud

Tijdens de workshop komen de volgende aspecten aan de orde:

·         Termen en begrippen rond het e-depot

·         Trends & ontwikkelingen digitaal archiveren

·         Wat kunt u zelf doen?

·         Voorbereiding op e-depot

o   TMLO

·         Overdracht

·         Beheer en governance

 

Niveau

MBO/HBO

TW depot, opslag