Over ons

GO opleidingen organiseert al meer dan 60 jaar een breed pakket opleidings- en bijscholingsactiviteiten voor het gehele informatievakgebied. Alle activiteiten zijn praktijkgericht en direct toepasbaar in de dagelijkse werksituatie.

 

Met een team van vaste medewerkers en zo’n honderd freelance docenten beschikt GO opleidingen over een schat aan kennis en ervaring, waar u als organisatie of cursist direct voordeel van heeft. De docenten zijn werkzaam binnen het vakgebied. Zij weten wat er speelt, kennen de nieuwste ontwikkelingen en zetten deze zelf ook in gang.

 

Onderdeel van KBenP

Sinds 1 januari 2009 is GO opleidingen onderdeel van KBenP, één van de grootste dienstverleners op het gebied van documentaire informatievoorziening en de bijbehorende organisatorische en beheersmatige aspecten. KBenP beschikt over een schat aan ervaringen uit de adviespraktijk.

GO opleidingen kan hierdoor nieuwe doelgroepen bereiken, haar aanbod verbreden en tevens onze vertrouwde activiteiten blijven aanbieden aan haar klanten.

 

Onze medewerkers

dr Theo Verbeij directeur e-mail  
drs Friso Keulen opleidingsmanager e-mail  
Eric Kokke marketing & communicatie e-mail  
Corry Cooper medewerker cursusadministratie    
Wim Kuiper administrateur

 

 

 

Adviesraad

De leden van de adviesraad zijn de officiële vertegenwoordigers van het werkveld in de opleidingen. Zij oefenen invloed uit op inhoud en kwaliteit van het opleidingsaanbod; zij zorgen er tevens voor dat trends en ontwikkelingen worden vertaald in ideeën voor nieuwe activiteiten.

 

Jan Benedictus directeur internetbureau Liones
Peter de Jong voorzitter Netwerk voor Bedrijfsmatig Archiveren (NVBA)
Gerdine Keijzer-Baldé

directeur Agentschap Basisadministratie Persoonsgegevens en Reisdocumenten

Eric Ketelaar Professor Emeritus Archiefwetenschap Universiteit van Amsterdam
Kees Koenen algemeen directeur KBenP (voorzitter)
Jan Müller directeur Instituut voor Beeld en Geluid
Marco de Niet directeur Digitaal Erfgoed Nederland (DEN)
Edwin Ouwejan MT lid NL EVD Internationaal Agentschap.nl

 

Opleidingsprogramma’s

GO opleidingen organiseert de volgende diploma-opleidingen:

  • Bibliotheekmedewerker (mbo)
  • Medewerker Recordsmanagement (mbo)
  • Informatiemanagement (hbo)
  • Informatiespecialist (hbo)
  • Recordsmanager (hbo)
  • Patent Information Specialist (post-hbo)


De opleidingen zijn in vrijwel alle gevallen modulair opgebouwd. Elk van de modulen kan apart worden gevolgd als bij- of nascholing.
Modulen kunnen worden afgesloten met een examen of een andere vorm van toetsing.

 

Bedrijfs- en maatwerktrainingen

GO opleidingen kan maatwerktrainingen voor u samenstellen die volledig zijn toegespitst op uw wensen. Uiteraard kunnen ook alle reguliere cursusactiviteiten als bedrijfstraining binnen uw eigen organisatie worden gegeven. De opleidingsmanagers van GO opleidingen beschikken over verschillende referenties en helpen u graag verder.

 

Korte cursussen en workshops

De korte cursussen en workshops zijn bij uitstek geschikt voor bij- en nascholing. Op onze website vindt u het volledige aanbod.

 

Certificaten en diploma’s

In het werkveld wordt veel waarde gehecht aan certificaten en diploma’s. Hierbij staan respectievelijk de Examencommissie van GO opleidingen, Cedeo en de Stichting post-HBO borg voor de kwaliteit.

 

Cursusplaatsen en -data

GO opleidingen beschikt in Voorburg over een eigen opleidingslocatie met twee computerleszalen. Daarnaast maken we regelmatig gebruik van zalencentra die centraal in het land liggen en goed bereikbaar zijn met zowel auto als openbaar vervoer.

 

Ook is het mogelijk om, bij voldoende belangstelling, een opleiding of cursus op locatie te laten organiseren. Op onze website treft u steeds de meest actuele informatie aan; van alle cursusdata tot de nieuwste ontwikkelingen op opleidingsgebied. Het laatste nieuws van GO opleidingen is eenvoudig te volgen via Twitter en/of met een RSS-reader.


Eigen digitale leeromgeving

Bij veel van haar opleidingsactiviteiten gebruikt GO opleidingen de eigen e-learning applicatie LOGO. Deze online applicatie wordt ingezet als middel om de combinatie van contactonderwijs en leren op afstand (blended learning) optimaal vorm te geven. LOGO is speciaal ontwikkeld voor en door GO opleidingen en sluit geheel aan bij onze praktijkgerichte activiteiten.